Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így megvan a 200 minimum pontom?

Így megvan a 200 minimum pontom?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, akinek a bizonyítvánnyal és az érettségivel nincs meg 200 pont, annak 0 pontot mutat. Még nem adtam be a jelentmezésem, de már rávagyok erre parázva. Az 5. tárggyal, ami kapcsolodik az alapkepzéshez, azzal együtt van 231 pontom. Ezt a felvin számoltam ki a pontszámítóval. Ha csak az érettségit nézem akkor 211 de mégis félek nehogy ne legyen meg.
dec. 29. 10:35
 1/10 anonim ***** válasza:
4%
Mihez kell? 280 pont a törvény által előírt minimum pontszám a legszarabb fősuli leggyengébb önköltséges szakára is. Szóval 279 pontod is lehet, annyival nem vehetnek fel sehova.
dec. 29. 11:20
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
#1 Ez már (sajnos) el lett törölve. Az intézmények maguk határozhatják meg a minimum pontot. Így lehet az, hogy egyes intézményekben már ilyen 70-80 pontok voltak a ponthatárok előző évben is.
dec. 29. 11:26
 3/10 anonim ***** válasza:

"Ezt a felvin számoltam ki a pontszámítóval"

Akkor, mi a kérdés?

Egyébként k.ra mindegy, mit okoskodunk arról, hány felvételi pont mellett temetjük el az illetőt, ha felveszik, és elvégzi a képzést, teljesen irreleváns.

dec. 29. 11:29
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

Miiii, ezt nem is tudtam! :o

Szégyen. Na meg teljesen átverik az embereket, fizetik a félmillió/féléves képzést és soha nem kapnak diplomát. Mert nekem senki ne mondja hogy aki pl a gimis matekkal nem boldogul minimum 4.5-ös átlaggal (nem is kell hozzá tanulni, csak figyelni órán meg kimásolni a fv táblából a képleteket és behelyettesíteni) az majd képes lesz egyetemen parciális deriválásra és integrálásra.

dec. 29. 11:39
 5/10 anonim ***** válasza:

#4: Ezt nem is értem.

Eleve hol írtak matek érettségiről vagy hogy matek lenne a képzésen?

Másrészt még egy 90%-os emelt szintű matek érettségi sem biztosíték arra, hogy az illető eléri a 280 pontot.

dec. 29. 11:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem matekos szakra szeretnék menni, de mondjuk senki nem is a kérdésre válaszolt.
dec. 29. 12:05
 7/10 anonim ***** válasza:
82%

"ahhoz tényleg nem kell ész"

Milyen bölcsész szakkal van személyes tapasztalatod? Vagy csak visszamondod a sztereotípiákat, mert ettől jobban érzed magad?

dec. 29. 12:12
 8/10 anonim ***** válasza:
47%
#6 Mondjuk ha tudnád értelmezni amit írtam a második válaszban, akkor rájöhettél volna, hogy ez válasz a kérdésedre.
dec. 29. 12:23
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
3 egyetemre is jártam (egyiken csináltam 2db BSc-t és 2 másikon 1-1 MSc-t), mindegyiknél a bölcsészeknek heti 2-3 nap volt csak órájuk, akkor is csak napi 2-3, melegedni jártak csak be kb. Egyik kommos srác pl pont kolis szaktársam volt, szakdogáját összedobtam 2 óra alatt 1 üveg Mátyás keserűért, meg 2 félévének minden tárgyát percek alatt összekattintgattam. (Online Moodle vizsga volt, 60 perces feladatsort megcsináltam józan paraszti ésszel 10 perc alatt)
dec. 29. 12:27
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
*szobatársam
dec. 29. 12:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!