Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan döntöttétek el, hogy...

Hogyan döntöttétek el, hogy melyik orvosi egyetemre jelentkeztek?

Figyelt kérdés
Most vagyok végzős ami azt jelenti, hogy max egy fél év múlva ki kell választanom, hogy hova adom be a jelentkezésemet. Nagyon tetszik Pécs és Pest is. Pécs egy picit távolabb van de az utazás nem jelent olyan nagy problémát. Koliba mennék reményeim szerint. BP: a várossal nincs baj, milyenek a távolságok és mennyire személytelen. P: kicsit félek ide menni, úgy érzem kimaradna a nagyvárosi tapasztalat.

dec. 19. 23:15
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

"Most vagyok végzős ami azt jelenti, hogy max egy fél év múlva ki kell választanom, hogy hova adom be a jelentkezésemet." Te júniusban akarsz egyetemre jelentkezni?

Egyébként Budapest nem személytelen és abszolút áthidalhatók a távolságok.

dec. 20. 00:50
 2/8 anonim ***** válasza:
3%

1 orvosi egyetem van ahol ha diplomát szerzel kapkodni fognak utánad, az pedig nem más mint a SOTE.

A maradék 3 egyetemen szerzett diplomával nehezen tudsz pályázni állásokra, később meg főorvos sosem lesz belőled.

dec. 20. 08:24
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Talán egy következő életben, de Pestiként én inkább vidékre jelentkeznék, mert nem lenne akkora verseny a helyekért.

[link]

[link]

[link]

A legmagasabb ponthatár mindig a Semmelweis egyetemen van.

dec. 20. 08:32
 4/8 A kérdező kommentje:

#1 Ha jól tudom akkor még változtathatok a sorrenden

#3 A bekerülésért nagy a verseny vagy magán az egyetemen utána a klinikai helyekért?

dec. 20. 08:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy állítottam fel a sorrendet, hogy melyik városban tudnám elképzelni magamat a legszívesebben az elkövetkező 6 (illetve ki tudja +hány) évben.

(Budapest után Szeged és Pécs közt vacilláltam, Debrecent valahogy nagyon nem tudtam elképzelni, passz, hogy miért is, de végül be sem írtam).

Budapest: hiába nagyváros, az egyetem szempontjából mégsincsenek őrült nagy távolságok, kb. minden oktatási objektum 1-2 metrómegállónyira van, vagy kisebb utazással illetve gyalogosan is elérhető. Két óra közt, nagyobb szünet esetén rengeteg kávézó vagy egyéb (egyetemi) hely van(pl.könyvtár), ahova be tudsz ülni beszélgetni, pihenni vagy tanulni, ha messzebb laknál. Sokan a suli közelébén vettek ki albérletet, a koli is a közel van.

Az évfolyam többsége vidéki, nem látom,hogy szenvednének a “személytelen nagyváros miatt”. Az biztos,hogy rengeteg az inger, mindig van program, buli, esemény, plusz mindemellett ugye a tanulnivaló anyag (tartalma és mennyisége) sem mellékes..

Ha van ami konkrétan érdekel, kérdezz nyugodtan:)

Nem tudom most hol élsz, de azt elmtudom képzelni, hogyha egy nyugis kisvárosban nőttél fel, és azt a féle nyugit szereted is, akkor sok(k) lehet Budapest, így vidék jobb választás lehet.

dec. 20. 12:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mit értünk az alatt, hogy személytelen? Hogy nem ismer arcról az összes tanár, az nem feltétlenül baj. A vizsgák tisztaságát védi az, hogy általában nem vizsgázhatsz a saját gyakvezednél és ha buksz, az utóvizsgán másik tanárhoz kerülsz. Mondjuk nem tudom, hogy Pécsen mennyire van "családias hangulat", azért ott sem olyan kicsik az évfolyamok. Vagy arra gondolsz, hogy a városban átnéznek rajtad az emberek? Igen, egy nagyváros az ilyen, nem ismersz mindenkit, aki az utcában lakik, de pl. eddig akárhol laktam, pár hónap múlva megismert a pék, a gyrosos, a kisboltos, a kocsmáros, stb. és tudták, hogy mit szoktam kérni. Nyilván az egyetem közvetlen környezetében fogsz mozogni többnyire, nem fogsz fogsz mindennap máshol bevásárolni. Esetleg arra, hogy a nagy évfolyamlétszám miatt nehezebb lesz barátkozni? Azért lesz neked egy kb. 15 fős csoportod és egy 40-50 fős betűd, akikkel gyakrabban találkozol, meg lesz a többi 300+ ember, akikkel nem feltétlenül vagy napi kapcsolatban, de általában le lehet spanolni velük, ha van valami közös nevező.

A távolságok annyira nem vészesek, Budapestnek elég jó tömegközlekedése van, illetve mióta eladták a Kútvölgyi Tömböt, azóta majdnem minden épület, ahol gyakran meg fogsz fordulni, viszonylag közel van egymáshoz.

A 2-es válasz meg baromság egyszerűen. Nekem Pesti munkahelyen mind a 4 egyetemről voltak kollégáim és a főnököm Pécsen végzett. Egyébként a SE-ÁOK dékánja is Pécsen szerezte a diplomáját.

dec. 20. 21:07
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mind a két szülőm Pécsett végzett az orvosin és még mindig összejárnak az akkori barátokkal, ők mesélnek sokat a jó hangulatról (én is tapasztaltam az egyik aok-s táborban). Amúgy győri vagyok úgyhogy Pest egyértelműen kényelmesebb lenne. Győr nem pici de csendes, nem olyan pezsgő mint Pest sokkal jobban hasonlít Pécsre, kicsit félek is, hogy megunnám (Pécset) . Mind a két helyen el tudnám képzelni az életem.
dec. 25. 18:23
 8/8 Bence0316 válasza:
Nekem azt mondták, hogy azt kell eldönteni, melyik városban tanulnál a legszívesebben.
jan. 12. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!