Hogyan lehet biológus szakról át jelentkezni orvosira? Olvastam már pár helyen hogy van aki át jelentkezett biológisról orvosira. Azt hittem ez nem lehetséges.
Figyelt kérdés
2022. jún. 27. 07:23
1/7 anonim válasza:
Nem lehetséges. Újra kell felvételizni, ha felvesznek, a to-n kérvényezheted hogy fogadjanak el tárgyakat, de nem hiszem, hogy sikerülne, teljesen más volt a tanrendünk, mint az orvosisoknak
2/7 anonim válasza:
Pontosan, újra kell felvételizni.
3/7 anonim válasza:
Nem lehetséges. A biológia szak a természettudományok, az általános orvosi szak pedig az orvostudományok képzési területhez tartozik, s a hatályos felsőoktatási törvény csak azonos képzési területek közötti átjelentkezést tesz lehetővé. Ha tehát biológus szakon vagy, csak újabb felvételivel kerülhetsz orvosira. S természetesen az elhasznált állami támogatású féléveid miatt ha egy évnél tovább voltál a biológián, vagy csak egy évet voltál, de az orvosin megcsúszol, akkor az orvosi végén átraknak költségtérítésesre (mivel csak 14 állami félévet kaphatsz, és az orvosi 12 féléves), ami milliós tétel.
4/7 anonim válasza:
ilyen helyesírással te nem hiszem el, hogy egyetemre jársz
5/7 anonim válasza:
#4: Magyarból elég a kettest megszerezni az érettségin, s ehhez csak 25%-ot kell elérni. Rossz helyesírásért csak maximum 20%-ot lehet veszíteni. S egy ilyen ember pont-duplázással, emelt biológia és közép kémia érettségivel könnyedén bejuthat biológiára. Sajnos az a helyzet, hogy manapság bőven vannak még diplomás emberek is pocsék helyesírással.
6/7 anonim válasza:
"Az SZTE ÁOK-ra hazai általános orvostudományi karról, kizárólag önköltséges finanszírozási formában legalább két sikeresen teljesített félév után, az adott tanév kezdetét megelőzően engedélyezhető átvétel a tantárgyi különbözőségek figyelembe vételével. "
Ezt írja az SZTE ÁOK szabályzata. Tehát csak orvosiról lehetséges oda jelentkezni. Más egyetemen nem tudom hogy van, esélyes, hogy ott is, meg kell nézni a szabályzatokat, írni a TO-nak.
De úgy tudom még SE-ÁOK gyógyszerészt sem vesznek át orvosnak, mondjuk érthető is, a gyógyszerész ponthatára jóval alacsonyabb, az pedig kiskapunak tűnne, ha onnan átvennének orvosira, államin.
7/7 anonim válasza:
Egyik barátnőm fogorvosiról jött át általános orvosra, és újra kellett felvételiznie
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!