Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha 17 évesen kiiratkozok az...

Ha 17 évesen kiiratkozok az iskolából, akkor mi lesz? kell menni dolgozni, vagy valami ilyesmi?

Figyelt kérdés

dec. 9. 00:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek nagy része ugyanúgy belekezdett a középiskolába és menet közben hagyta abba - sokan úgy, hogy már csak egy évük van hátra... Szóval ne hidd, hogy nem teljesen átlagos az eseted. És az estiről is ki lehet hullani, sőt, még könnyebben is, mint amikor még csak annyi a dolgod, hogy tanulj...
dec. 14. 22:21
 22/28 A kérdező kommentje:
Mint mondtam már, CSAK a szakmaiból van gondom, a többi 3-4-5. A munka amit tudnék majd végezni, kevesebb idő lenne mint egy tanítási nap. Szóval több időm lenne tanulni is.
dec. 14. 22:44
 23/28 anonim ***** válasza:
56%

Ismerős a helyzet, én is full selejt szakgimibe jártam. A helyzet kb ugyanez volt. 28-an voltunk, és matekból 16-an megbuktak 11-ben. Vagy óra sem volt, vagy elmaradt, vagy bejött a tanár, de nem tartott órát, tök másról beszélt, vagy filmet néztünk, stb. És ez ment majdnem minden órán, napról napra, hétről hétre, tanévről tanévre. A végeredmény egy brutál siralmas érettségi lett, amivel nem volt egyszerű később egyetemre menni.

Nálunk a legjobb tanuló is 3,6 volt...Lehetetlen volt ettől jobbat elérni, mert nekünk sem volt tankönyvünk, órán nem írtunk semmit, hisz óra se volt, stb. Általában az sem tudtuk, hogy hol kéne tartanunk a tananyagban...5 éve ballagtam, és idén kezdtem az egyetemet. Eddig jó eredményeim vannak, de érzem azt, hogy brutálisan le vagyok maradva a többiekhez képest, mert én gimiből szó szerint 0 tudást hoztam. Nem értek a matekhoz(mondjuk nem matekos a szakom), nem értek a törihez(max a művtörihez, mert az hobbim), meg alapvető dolgok vannak kimaradva, amiket emleget a tanár órán, hogy ,,hisz tanulták", mindenki bólogat, én meg azt se tudom hol vagyok kb. Így még sokszor azt is meg kell tanulnom, amit gimiben kellett volna, hogy értsem az egyetemi részt. Tehát rohadt szar ilyen intézményben lenni. Amit tudsz tenni az tényleg az, hogy MENEKÜLSZ! Vagy egy jobb iskolába, vagy estire, vagy bárhova, mert onnan rohadt nehéz lesz egyetemre menned. Tudom, most azt mondod nem akarod, nem érdekel, érettségi se lesz meg(én ugyanezeket mondtam), aztán csak meglett, meg egyetemre is mentem, de nehéz.

Páromat hallgatom mindig csodálkozva, hogy ő milyen jó helyre járt. Volt náluk Erasmus, vagy 20 felé sport, mindenféle fakt, mindenki jól felkészítettek emeltre, stb. Nálunk sem fakt nem volt, se Erasmus, se felkészítés, sem semmi. Ő már 7-ben nyelvvizsázott, én meg érettségin megbuktam angolból, mert egyszer se volt 12 év alatt értelmes angol órám, minden órán filmet néztünk, vagy elmaradt a francba az óra. Mai napig nem tudok angolul emiatt. Nyelvsuliba járok, de rajtam az sem segít, mint eddig úgy tűnik. Párom 2 nyelvet is tanulhatott, és C1 van neki mindkettőből, olyan jó oktatást kapott. Emeltre is úgy felkészítették, hogy közel 100%-ot írt bioszon. Nálunk meg senki nem ment emeltre se, semmiből. Kb 3 ember ment el valami gagyi egyetemre büfészakra, de onnan is kibuktak.

Én viszont elköltöztem jó messzire, és jó szakon vagyok. Több év volt mire felálltam. Az ott kapott traumáimat meg mai napig, mint egy keresztet cipelem, és voltak évek mikor brutál kisebbségi komplexusom volt a szakgimiben átélt szörnyű dolgok miatt(napi szintű lehordás, hogy semmik vagyunk, nem lesz érettségink, stb).

Mellesleg én is infó szakra jártam, de semmit nem értek hozzá, mert 500 éves gépei voltak a sulinak, nem voltak mérőeszközök, meg semmi nem volt. Mindenre azt mondták, hogy nincs pénz. Nyári gyakszin is volt, hogy felmostunk, vagy haladtunk tovább a tananyaggal az 50 fokos teremben, és még osztályzatot is kaptunk. Fhu, de jó volt. Ja nem. Azóta sem dolgoztam a szakmában, pedig nekem is van róla papírom. Nem is mernék, semmit nem értek az infóhoz. Nem látszik, hogy 4 évig ,,tanultam"(mondjuk csak papíron, mert a tanár abból se szeretett órát tartani).

Szóval MENEKÜLJ!!!

dec. 15. 00:09
 24/28 A kérdező kommentje:
Igen, pont ugyan ez van de csak szakmaiból. Van ahol Windows XP-s gépeket használunk, van ahol csak 2 gép működik 20 embernek, ahol működik ott meg be se kapcsolhatjuk...
dec. 15. 10:50
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

“ mert a kedves tanárok nem szeretnek tanítani”

Vagy te vagy alkalmatlan az adott szakmára, nincsenek meg az adottságaid, vagy rossz választás volt a szakiskolád.

Kétlem, szakiskolában pont a szakmát tanítók ne tanítanának.

dec. 15. 11:00
 26/28 A kérdező kommentje:
Az egyik kedves tanár akiről szó van, minden óráról minimum 20 percet késik, felad egy nehéz feladatot házinak (amire persze jegyet ad), és elmegy, vagy be se jön hanem beküldi a haverját hogy ne egyedül legyünk. A másik csak 15 percet késik, meg mindenkit baszogat, abból áll az egész óra, hogy milyen hülyék vagyunk meg ilyenek, tanítás ott sincs. Tényleg rossz választás volt, de erre túl késön jöttem rá, úgyhogy csak ez maradt.
dec. 15. 14:08
 27/28 anonim ***** válasza:
56%

26, jaja, pont ugyanez volt nálunk is. Volt olyan, hogy minden óra abból állt a tantárgyból, hogy elhordott minket mindig mindennek a tanár. Konkrétan olyanokat mondott, hogy itt mindenki analfabéta, meg max kőműves segédek leszünk, mindenki idióta, mindenki hajléktalan lesz, ő meg majd ezen nevetni fog, ha nem hajléktalan lesz valaki, akkor max mehet sorra dolgozni a cigányok közé, meg itt mindenki migráns szinten van, hogy rázza a kerítést, stb. Szó szerint minden egyes óra ezzel a tanárral ilyen volt. És több ilyen tanárunk is volt.

Angolból 12 év alatt addig jutottunk el, hogy I am, you are. Nem viccelek. Soha nem vettük a jövőidőt. 12-ben belekezdtünk az egyszerű múltba, de azt se vettük végig. Havonta kb írtunk egy pár szavas szódogát alapszavakból, amin még valaki puskázott is, de a tanár leszarta, és ez volt az oktatás.

Matekot leírtam milyen volt. 98%-ban elhordott minket a tanár mindennek, soha nem a tananyagról beszélt, majd hopp, következő órán dolgozat, és mindenkinek egyes lett, mert azt se tudtuk, hogy mi lesz a témakör, mivel órát nem tartott.

Szakmain meg rengetegszer volt szabadfoglalkozás. Mindenki játszott a gépeken, és ennyi volt az óra, hiába volt 3 szakmai óránk egymás után.

Magyar órán a tanár egy fiatal csaj volt, aki magáról beszélt minden egyes órán, épphogy csak azt nem mondta el, hogy milyen pózban szokták megdugni. Felsorolta az összes exét, kivel miért mentek széjjel, milyen autót vett neki, a kutyája hígat kakilt reggelt, stb. Szó szerint ilyenekről beszélt. Egyszer addig jutott, hogy a telefonján mutogatott képeket nekünk az exeiről, és azt vitte körbe az osztályon...Én emeltezni akartam magyarból, de kiröhögött és még jól le is rontotta ezért az ötös jegyemet hármasra 12-ben, pedig előtte mindig ötös voltam magyarból, és ugyanannyit tanultam akkor is. Aki meg együtt vihorászott vele a sztorijain az meg sorra ötösöket kapott tőle.

Ilyen helyen tényleg nem lesz az emberből semmi, vagyis lesz, csak nagyon nehezen, és nem annyi idő alatt, mint egy jó helyen, hanem sokkal több idő alatt, és magadnak kell beleölnöd egyedül az időt, pénz, stb . :/

Amúgy ez Borsod megyei suli? Mert én ott tapasztaltam ilyeneket. Ott kb minden suli ilyen sajna.

dec. 15. 15:14
 28/28 A kérdező kommentje:
Nem Borsod megye, de itt is elég szarok a sulik, a városban (megyeszékhely) a top3 iskola...
dec. 15. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!