Szerintetek is én vagyok a szemét?
Folyamatosan "szurkálom" a diplomás, egyeteista insmerőseimet, hogy semmit nem ér/nem fog érni a diplomájuk. A nőknek, hogy aegy kozmetikus, fodrász tanfolyammal jobban jártak volna, a pasiknak meg, hogy egy festő, klímás szakmával is szaázszor jobban. Elején nevettek rajta, de már többen mondták, hogy f*sz vagyok, mert ilyeneket mondok. Erre mindig azt mondtam, hogy de hát igazam van. Erre persze nem angyon tudtak mit mondani. Egyedül az orvos ismerősömnek nem mondom, mert érteleszerűen az tényleg jó, hasznos és megéri. De most komolyan. Valamilyen gazdász, építész/gépész/informatikus, meg a többi hülyeség már nagyon nem. És erre előbb utóbb rájönnek ők is. Inkább hálásnak kellene lenniük. Amire volt is példa. A srác gazdász diplomával már klímázik és folyamatosan sír, hogy elbaszott 5 évet egyetemen.
Szeritetek f*sz vagyok vagy inkább hálásnak kellene lenniük, hogy időben megpróbálom felnyitni a szemüket.
Ha valakinek van felsőoktatásban szerzett diplomája, azt a tudást, hozzáállást, jellemet már senki nem veheti el tőle, ebből csak profitálni lehet. Nem az egyetemmel van a gond, hanem inkább azzal, hogy az ezt megelőző éveket gimnáziumban töltik, mert ugye az az egyetem előszobája. Ha viszont inkább szakmát tanulnánk, ugyan úgy érettségiznek, és ha valóban van olyan képességük, hogy egyetemre menjenek, lehet akkor menni. Akinek meg elég a szakma + érettségi, az szakmailag képezze tovább magát, vagy dolgozzon.
Én azt látom az utóbbi időben, hogy nagyon sok gyereknek erőltetik a szüleik a gimnáziumot, utána meg semmit nem csinálnak, mert nem felelnek meg az elvárásoknak és egy rohadt nagy nulla lesz az életük, mert önmagában egy gimn. érettségi semmit sem ér. Belőlük lesznek a körmösök, ingatlanosok jó esetben.
Jaj, Istenem. De ku rva unalmas vagy már, hogy mindennap itt hisztérikázol ugyanezen a témán. Fogd fel, valaki szeret tanulni, és akar diplomát. Lehet dolgozni sem fog benne, de ez érdekli, megcsinálja, ennyi. 4 szakmám van, nem mindben dolgoztam, de mind érdekel bizonyos szinten.
Nem a te dolgod, hogy ki meg mit tanul. Te csak foglalkozz a saját fa szoddal, meg a saját életeddel(bár ahogy látom nem nagyon van, azért hisztizel itt 0-24).
Keress egy csajt, és fáraszd azt inkább, mert itt már nagyon unjuk a képedet, trollocska.
Ismerőseid helyében jól megagyalnálak.
Te csak azert nyomatod ezt a sok hulyeseget szerintem, mert te magad keptelen lennel elvegezni egy egyetemet, es a szemelyes frusztraciod rajtuk vezeted le. Egyebkent nem semmik a korulotted levo emberek, hogy ezt benyelik. Egy ilyen lehuzo toxik embert en azonnal kbsznek az eletembol:D
Az a srac jut eszembe errol aki a volt gimimbe jott eloadni hogy mekkora meno lett hogy a helyi boltban kezdett el eladokent dolgozni es eloadta a nagy karrierutat. O is ilyen volt mint te hogy aki egyetemre ment az semmire se vitte szerinte:D
Es tudod mit?
Mindenki tobbre vitte diplomaval kb. Mas ertelmisegi kozegbol es lehetosegekbol indulsz. Egyetemi diplomad barmilyen lehet, ha tudsz vele mit kezdeni akkor lesz munkad
Sajnos nem minden fodrász, kozmetikus, klímás keres havi két millió nettót. Vajon a fodrászodnak van teslája. Barokkos túlzás az állításod. Természetesen nem minden diplomás keres milliókat, ebben igazad van. A diplomás munka könnyebb legalábbis számomra. A szakmunkát meghagyom neked. Én nem dicsekszem a fizetésemmel, mert jobbnak látom eltitkolni a nagyságát. Inkább meghagylak abban a hitben, hogy a fodrász többet keres, mint én.
A véleményedet mondogatni az ismerőseidnek szerintem bunkóság. Jellemzően az ilyen kérdéseket a kisebbrendűségi komplexussal rendelkezők írják ki. Hülye voltál egy diplomához és a saját tudatlanságodat, most a szakmunkával próbálod palástolni.
A vélemény olyan mint a fing, mindenkinek van, csak senki nem kíváncsi a máséra.
Nem te tehetsz arról, hogy a sok diplomás pancsernek fáj az igazság. Én nem is barátkoznék ilyenekkel. Szerencsétlenekkel elhitették ,hogy ha jól tanulnak és egyetemre mennek, akkor jól fognak keresni. Közben meg 3 év középsulival sokkal könnyebben lehet boldogulni, mint 4 év gimi+3/5 év egyetemmel :D És ez nagyon fáj nekik. Egy kicsit is okosabb embernek már vállalkozása lesz, mire a volt társai végeznek az egyetemmel.
Milyen vicces amikor a jogi, gazdász diplomás csajok inkább elmennek körmösnek meg fodrásznak :D A pasik meg barbernek meg klímásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!