Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ex pedagógusok! Ti miért...

Ex pedagógusok! Ti miért hagytátok ott a pályát?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy manapság elég kemény a gyerek felhozatal is, a fizetés sem a legjobb, talán csak az utolsó emelések óta, munka is túl sok. Ezek bele számítottak, vagy mi volt a fő indok?

nov. 21. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. rossz tanár voltam

2. lebetegedtem, fizikailag nem bírtam

nov. 21. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Problémás, neveletlen gyerekek, tahó, mindenbe bele szólni akaró szülők, sok túlóra kifizetés nélkül, a tanári kar széthúzása, stb.
nov. 21. 20:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A rengeteg bürokrata munka miatt, és mert rátelepedett a szabadidőmre. Próbáltam jól csinálni, ezért minden este tízig a másnapi órákra készültem, hétvégén pedig dogákat javítottam. Túl sokat vett el, és keveset adott.
nov. 22. 10:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Borzalmasan kevés fizetés, cserébe rengeteg munka, kb. nulla szabadidő. Illetve a megalázó stílusban kommunikáló vezetőség is hozzájárult.
nov. 23. 18:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is hasonló okok miatt, amiket páran írtak előttem - engem főleg a fizetés akasztott ki arra a munkamennyiségre, amit elvárnak egy tanártól. Főleg, hogy más tapasztalatom is van egyetemi éveimből, és tudtam, hogy ez nem normális, hogy én reggeltől estig a munkával foglalkozzak. Tanítottam, hazaértem, készültem másnapra, dogákat javítottam, magánórákat is tartottam, mert kellett plusz pénz, majd már este volt és izgultam a másnap miatt. Aztán meg azt hallod vissza, hogy ‘így is sokat keresnek a tanárok’, meg ‘semmirekellőek’. Olyanoktól akik 6 órában takarítanak… Összességében nagyon egészségtelennek éreztem az egészet. Ennek majd 2 éve, nem bántam meg, hogy otthagytam.
nov. 27. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!