Mit javasoltok? Mit tegyek?
18 éves srác vagyok tavasszal érettségizem, orvosi vagy mentőtiszti van tervben, elsősorban az orvosira szeretnék járni viszont nem nagyon érzem reálisnak a bekerülést, ami nagyon tönkreteszi a mindennapjaimat, már elfelejtettem élvezni az életet olyannyira frusztrál ez az egész dolog.
Mentőtisztivel sem lenne alapvetőleg gondom de valahogy úgy érzem, hogy muszáj az orvosira mennem (erre nagy hatással van édesapám tavalyi halála). Nem nagyon megy mostanában se a kémia se a biosz ami szintén zavar. Szerintetek mit lehetne ez ellen tenni?
Itt az a kérdés hogy valóban nem reális a bekerülés, vagy csak te érzed úgy?
Szerintem ezen a ponton érdemes lenne szakember segìtségét kérned
Én nem gondolom hogy ez hasznos dolog, hogy úgy érzed mindenképpen orvosnak kell lenned
Szerintem ilyen nincs, lehet hogy túlságosan idealizálod az egész szakmát. Érdmes jobban beleásnod magad mivel jár egy orvosi, mit tanulnak pontosan stb
#4 hát ez érdekes helyzet.
A tanárok mit mondanak, reális lehet? Az mondjuk elég fura hogy nem vagy elég szorgalmas, mert az orvosi egyetem semmi a két emelthez képest.
Lehet hogy valójában nem is érdekel annyira?
Ha orvosira mennél, melyik szakterületre szakosodnál? Ha oxiológiára, sürgősségi betegellátásra, akkor végülis a mentőtiszti jobban megérné, mivel nagyon hasonlóak a kompetenciák, tudtommal (!) kórházakban a sürgősségi osztályokra felvesznek mentőtisztet is.
"...mert az egyik barátom állandóan azt mondja, hogy semmi logikám nincs biztos nem fog sikerülni, hagyjam a francba és a többi,..."
Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak? A témához visszatérve, mit gondolsz, igaza van neki? Ha nem, miért hallgatsz rá?
"...az viszont tény, hogy nem elegendő munkát fektetek a tanulasba ami szerintem gond."
Ez nagy baj, viszont még nincs teljesen késő, állj neki tanulni! Ne is halogass, hogy majd téli szünetben kezded el, persze ha nem is ma, de még most novemberben komolyan kezdd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!