Most akkor nem kell fizetnem?
Figyelt kérdés
Személyes okokból megszakítottam a mesterképzésemet (MSc) az egyik egyetemen. 4 év alatt összesen 4, államilag támogatott aktív szemesztert végeztem el, de ezek nem voltak összefüggőek, passzív félévek voltak közöttük munka, magánéleti okok, költözés, stb miatt. Úgy döntöttem nem folytatom tovább és idén szeptemberben beadtam a kiíratokozási kérvényt a Neptun-on keresztül. Elfogadták, a képzési státuszom "Törölt"-re változott, a törzslap kivonatot is kiküldték, de azóta sem jelent meg fizetési igény, vagy bármilyen felszólítás. A törzslappal együtt érkezett határozaton sem szerepel semmilyen fizetéssel kapcsolatos igény, emlékeztető. Most akkor nem kell visszafizetnem a 4 aktív félév költségét? Nem úgy van, hogy az állami támogatás csak akor nem vissza-fizetendő, ha sikeresen elvégzed a szakot?tegnap 21:31
1/2 anonim válasza:
Nem fizetni kell első körben, hanem 2 éven belül el kell kezdeni ledolgozni itthon a 4 félévedet.
2/2 anonim válasza:
Ha nem szerzel oklevelet a képzési idő 1,5x alatt, akkor a tandíj felét akkor is vissza kell fizetni, ha utána szerzel oklevelet és van magyarországi munkaviszonyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!