Mit csináljak, ha nem vagyok kreatív?
Ha fogalmazást kell írni,mondjuk megadnak egy címet,vagy témát,na és akkor találd ki,nekem egyszerűen semmi nem jut eszembe,főleg hogyha időn belül kell,minnél jobban rágörcsölök,annál jobban nem megy:(Néha már sírhatnékom van.Ugyanez a helyzet pl.rajzórán,amikor magadtól kell rajzolnod vmit,mondjuk ott az is közre játszik,hogy nagyon nem tudok rajzolni ami nem is érdekel,de pl.magyarból vagy angolból muszáj kreatívnak lenni.
Segítsetek,mit csináljak??
16/L
olvass többet,láss világot.nézz filmeket ahol sok az összefüggés.
Nehéz dolog ez..de próbálj bármit ötletelni,ne legyen akadály a józan ész vagy a határ
Nagyon ismerős az érzés, velem is ez szokott lenni mind rajzon, mind magyar órán. :(
A rajzzal sajnos nem tudok mit kezdeni, mert a kézügyességem nem az igazi, és emiatt begörcsölök, hogy "úgyse fog sikerülni, akkor nem mindegy mit rajzolok?"
De a magyar az kicsit más. Olyankor pár percre megpróbálok ellazulni, és belemélyedek a saját gondolataimba (bár ez nem mindig könnyű egy olyan hangos osztályban, mint az enyém... =D) Előbb-utóbb mindig beugrik valami, és furcsamód onnantól kezdve csak úgy ömlenek belőlem a gondolatok, amit papírra vetek gyorsan, hogy el ne felejtsem. Mikor utána elolvasom, magam is meglepődöm, hogy hogyan jutott eszembe ennyi minden? =D Szóval csak nyugalom. Próbálj meg nem görcsölni, mert úgy lehetetlen megoldani =( Ne gondolj arra, hogy "nemtudommegcsinálni", meg hogy "jajmileszvelemhanemleszkész".
És nem tudom, mennyit szoktál olvasni, de ha nem szoktál, akkor bátran kezdj hozzá! Persze, csak olyat, ami téged érdekel. Szerintem ez sokkal kreatívabbá tesz, legalábbis én magamon úgy vettem észre. Olvasáskor mindig magam elé képzelem a történetet, és ez jól fejleszti a képzelőerődet. Na meg a szókincs sem utolsó. Ha sokat olvasok egy írótól, nyilván van egy saját stílusa, vannak állandó szófordulatai, és ezek egy idő után megragadnak az emberben. Minél több írót megszoksz, annál jobb. Van, hogy fogalmazáskor nem jut eszembe pont az a szó, amit keresek, de általában mindig van egy-két szinonimája, ami belepasszol a szövegkörnyezetbe, és így a probléma máris meg van oldva. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!