Kreatív emberek tudnának segíteni? Matekból témazáró összefoglalás gyanánt egy "matek" vetélkedőt kell szervezni.
Fontos az is, hogy milyen korosztálynak kell és milyen témakörben.
Lehetne több állomást szervezni, ahol vár mindig egy-egy feladat. Esetleg a város vagy falu, ahol laktok, azon belül is lehetne Pl: a feladatban az áll, hogy menj előre ennyi házat: x-15=3, fordulj jobbra 90 fokot, majd balra 120-at.
VAgy egy híres, mindenki által ismert épületet kellene megrajzolni (megszerkeszteni) megadott adatok alapján.
Témakörönként csoportosítani a feladatokat és egy -egy terem az iskolában különböző feladattal, berendezéssel várná az olvasókat.
Vagy, amit írtál, a legyen Ön is milliomos jellegű játék.
első vagyok:
Bocs, de nem tudtam, hogy csak egy tanóra van rá, s azt sem, hogy milyen témakör. Azt még jó lenne tudni, hogy milyen korosztály.
Lehetne csapatokra osztani az osztályt (4-5 csapat), s mindenki kapna egy-egy feladatlapot.
Szöveges feladatoknál lehetne rajzolni, vagy olyan körítést adni ,amelyhez rajzolni kell. Változatos feladatokkal.
Van egy pár olyan matekkönyv, amelyben furfangos feladatok vannak. Igaz általános sulisoknak, de azért használhatók. A címe:
Róka Sándor: Egyenletek (Tóth Könyvkereskedés)
Róka Sándor: Egypercesek 14-18 éveseknek matematikából
Róka Sándor: Szakköri feladatok matematikából 7-8.osztály
Nekem annak idején ez az utolsó volt meg, de érdemes a könyvtárban szétnézni,vagy korábbi kömal versenyek feladatsorát megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!