Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi beadandónál hogy van...

Egyetemi beadandónál hogy van ez a hivatkozásoknál?

Figyelt kérdés
Ha pl úgy kezdek egy mondatot, hogy "XY szerint", akkor a mondat/bekezdés végénél újra oda kell írni zárójelben az illető nevét és a dátumot?
nov. 5. 09:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen.
nov. 5. 09:49
 2/10 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm. És ha 2-3 bekezdésben (pár mondatosak) is ugyanarra a cikkre, tanulmányra stb. hivatkozok, persze átfogalmazva, akkor minden bekezdés után oda kell írni zárójelbe vagy elég a végén?

Ez az első rendes egyetemi beadandóm és részleteket nem nagyon mondtak erről, csak hogy legyen pontos hivatkozás.

nov. 5. 09:58
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem több bekezdés, hanem több mondat, elírtam.
nov. 5. 10:18
 4/10 anonim ***** válasza:

A gondolatsor végén elég odaírni a hivatkozást. Nyilván ha a gondolat egyik része csak az egyik forrásban, a következő gondolatok viszont már 2 forrásban is megtalálható, akkor megszakítod. Például:

Fdasdlasdasj sadasdasd (4). Sfdfjsladja opasdojaj (4,5).

nov. 5. 10:34
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazából az idézet szószerintiségétől, és a hivatkozási szabványtól függ.

Klasszikusan, például egy author-date típusú hivatkozási szabványnál, a mondat eleji évszámozás a bevett gyakorlat.

nov. 5. 15:02
 6/10 anonim ***** válasza:

"Ha pl úgy kezdek egy mondatot, hogy "XY szerint", akkor a mondat/bekezdés végénél újra oda kell írni zárójelben az illető nevét és a dátumot?"

Igen, de nálunk az is elfogadott volt, ha úgy írod hogy "XY (2020) szerint", és akkor a végére már nem kell odaírni.

nov. 5. 17:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Az egyetemi kar honlapján lennie kell erről infókat, mert a karok a hivatkozási szabályokat pl a szakdolgozat írásnál közlik. A honlapon kellene megnézned. Amiről beszél az a szövegközti hivatkozás, de van lábjegyzet formája is. És ezekhez ugye jön még a Bibliográfia a végén.
nov. 5. 17:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Én nem írnám a mondat végére zárójelben, hanem:

Pista bácsi véleménye szerint ez a jó megoldás.1 Én ezzel egyetértek mert...

Lábjegyzet:

1. XY folyóírat, dátum, link stb

Olyat is csinálhatsz, hogy XY szerint bla bla, de ZC állítása szerint bla23

Lábjegyzet:

2 XY könyv stb

3 ZC könyv stb

nov. 6. 10:38
 9/10 anonim ***** válasza:

#8:

Megadtam a zöld pipát, mert végülis nem helytelen a válaszod, de elég merész ERRE a kérdésre ezt válaszolni.

A kérdező a zárójeles hivatkozásról kérdezett, így valószínűsíthető hogy ezt társaktól/tanároktól hallotta, tehát valamelyik szövegközi stílusú hivatkozási szabványt használják, nem számozott stílusút.

Ha csak nem olyan publikálást tervez, ahol a folyóirat/tanulmánykötet nem határozza meg a hivatkozási szabványt, -típust, -stílust, tehát nem szabadon választható, akkor nem használhat magától csak úgy egy másikat.

nov. 6. 17:59
 10/10 anonim ***** válasza:

9# Köszi, arra nem gondoltam

"Ez az első rendes egyetemi beadandóm és részleteket nem nagyon mondtak erről, csak hogy legyen pontos hivatkozás."

Nekem erre csak az jött le, hogy csak nem tudja, hogy kell hivatkozni

nov. 7. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!