Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik jogász szakon vannak,...

Akik jogász szakon vannak, vagy ügyvédek/ügyvédjelöltek! Lehetne egy kérdésem Tőletek? :-)

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, hogy ugye a jogász szak 10 félév.Ezután, hogy vki ügyvéd lehessen 3 év gyakorlat kell.Ha vki már a 10 félév alatt ( a jogász szakon) elhelyezkedik egy irodához vagy céghez, az beleszámít a 3 év gyakorlatba? Szóval ha megkapja a jogi diplomát, és már közbe is járt gyakorlatra valahová 3 évig, akkor ezután már le is rakhatja a szakvizsgát, vagy hogy van ez?:)

Bocsi, ha butaságot kérdeztem, de szeretnék tisztába lenni vele:)

Köszi:)

2010. nov. 5. 00:49
 1/4 anonim válasza:
100%
De a kérdésed az jó! Nekem több ismerősöm is végzett jogász szakon. Ők is voltak ügyvédi irodánál dolgozni, mert nekik volt egy 2 éves jogi asszisztensi végzettségük és csak ezután végezték el a jogi egyetemet. Szóval ők utána 3 évig voltak még gyakorlaton. Szerintem nem számít bele. Mert pont az a lényeg, hogy "mint végzett jogász" csinálod meg azt a 3 év gyakorlatot.
2010. nov. 7. 17:33
 2/4 A kérdező kommentje:

értem:) reméltem, hogy beleszámít, de akkor muszáj még az a 3 év...:)

köszönöm a válaszodat:)

2010. nov. 7. 19:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Rossz hírem van : Nem számít bele a szakvizsgába az egyetemen szerzett "gyakorlat"

Kizárólag csak a diploma után létesített főállású munkakörben töltött 3 év számít, ha a munkakört jogi egyetemi végzettséghez köti a jogszabály ( nem a munkáltató ).

2011. febr. 25. 18:59
 4/4 A kérdező kommentje:
éééértem:) köszönöm a válaszodat:)
2011. márc. 3. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!