Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen tapasztalataitok...

Milyen tapasztalataitok vannak egyetem váltással, nem első évben?

Figyelt kérdés

Másodikos vagyok, és jelenleg olyan nehéz a suli, annyi minden van egyszerre zsúfolva, hogy már eleve gondolkodtam azon hogy átmennék másik egyetemre, de most már úgy vagyok, hogy lehet meg is teszem.

A szakot nem azért kezdtem el mert annyira nagyon szeretném, hanem mert nem tudtam még, hogy pontosan mi szeretnék lenni, de ez tetszett a legjobban. Egyébként mérnöki szak. Most találtam egy másik szakot, ami bár persze nem lesz könnyű mivel egyetem, de valamennyire tetszik is, és úgy érzem bírhatóbb lenne.

Jelenleg 20 éves múltam pár hónappal (lány), de mire átmennék - jövőre, 21 leszek. Legnagyobb félelmem, hogy az elsősökhöz képest túl idős leszek, nem fogok beilleni. Főleg, hogy a félénkebb fajta vagyok, valamint a mostani sulimban is mikor látom az elsősöket, annyira érzem hogy nem egy korosztály vagyunk valamiért, pedig csak 1 év különbség. Ezzel kapcsolatban nektek mik voltak a tapasztalatok?

okt. 27. 21:23
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Ez a korosztalybeli kulonbseg csak a buksidban van. Nem mindenki 18-19 evesen kezdi az egyetemet. Ezer meg egy oka lehet, hogy valaki kesobb pl. nyelvi elokeszitot csinalt ami +1 ev, vagy masodik szakot csinal, nem vettek fel elsore…

Egyetemre felnott emberek jarnak, tessek ehhez hozzakomolyodni. Magad miatt jarsz egyetemre.

okt. 27. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:

"Legnagyobb félelmem, hogy az elsősökhöz képest túl idős leszek, nem fogok beilleni"

Ezt a szánalmas marhaságot ki találta ki? Meg szerinted elkérik a személyidet?

okt. 28. 06:29
 3/7 anonim ***** válasza:

"Legnagyobb félelmem, hogy az elsősökhöz képest túl idős leszek, nem fogok beilleni"

24 vagyok, most vagyok első éves, és kb két 18-19 éves van, a többi mindenki 20-22 éves, de senkit nem érdekel. Együtt bulizok velük. Mérnökin van egy csaj, ő 30 éves, házas és másodéves, és ugyanúgy bulizik a 18-20 évesekkel. Senkit nem érdekel ki hány éves, ez már nem óvoda.

okt. 28. 07:08
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Egyébként mérnöki szak.

Ez a kedvencem. Állattenyésztő mérnök vagy faipari? Nincs olyan, hogy mérnöki szak...

okt. 28. 07:15
 5/7 anonim ***** válasza:
25%
Mezőgazdasági mérnök🤣 És az a csúnya matek olyan nehéz, integrálni deriválni, pfejjjjj🤣
okt. 31. 14:37
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Értelmes mérnöki szak sehol nem lesz egyszerű. Lehet ám csinálni ilyen környezet, mezőgazdasági , természetvédelmi mérnök szakokat csak sajnos végzés utan jól fizető állást nagyon nem egyszerű velük találni ám.
nov. 1. 08:38
 7/7 anonim ***** válasza:

21 évesen műszaki szakon nem te leszel a legidősebb.

Sok csoporttársad aki kezd érettségi után pedig abba fogja hagyni, le fog morzsolódni.

Matektanárom mondta anno az egyetemen, hogy 33% a bukási arány, tömve volt a terem

"Nézzünk balra, nézzünk jobbra, valamelyik padtársunk el fog tünni...ha egyik sem akkor mi fogunk"

Igaza lett.

Aki viszont abbahagyta nem biztos hogy rosszabbul járt. Ez egy olyan irány amit ha belenéz az ember nem biztos hogy megkedvel és csinálni akar évtizedekig utána.

Hozz átgondolt döntést, ne hagyd hogy az ilyen apróságok megállítsanak

Sok sikert

nov. 2. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!