Költségtérítéses képzésről át lehet kerülni úgy államira, hogy újból felvételizek, és ha felvesznek államira, akkor fizetés nélkül folytatom tovább tanulmányaimat?
Ha jól értem, te úgy gondoltad, hogy ha most költséges mittomén elsőéves vagy, és jövőre újrafelvételizel ugyarra a suliba ugyanarra a szakra, és megfelelnek a pontjaid, akkor immár másodéves államisként folytathatod a tanulmányaidat. nos ha így képzeled, akkor sajnos nem így megy.
ha újrafelvételizel, az a hallgatói jogviszonyod megszűnésével jár, és ha felvesznek az újrafelvinél, akkor elsőéves leszel jövőre is, és természetesen nem fogadnak el a tavalyi tárgyaid közül semmit.
ha át szeretnél kerülni államira, akkor a tanulmányi átlagot veszik figyelembe, egy bizonyos átlag felett kell teljesítened.
Egészen konkrétan azt az iskolát kérdezd, amiről szó van a beszámításról (esetleg oszd meg még itt, hogy melyik iskola, melyik szak, hátha jelentkezik olyan, aki hallgató ott.)....abban nincsen természetesség, hogy ne számítanának be pontokat.
Felvételizni biztosan tudsz.
2. vagyok.
értem a problémádat, de azt kell megértened, hogyha újrafelvételizel ugyanarra a szakra szintúgy elsőévre amiből elvégeztél 2 félévet, te hiába lobbizol a meglévő tárgyaiddal, sajnos senkit nem fog érdekelni, mivel az újrafelvételed lényege többek közt az, hogy megszűnik a a hallgatói jogviszonyod az előző évre visszamenőleg. ilyen alapon bárki megcsinálhatná ezt.
bár manapság már nagyon sok mindent el lehet intézni. próbáld megérdeklődni a TO-n, hátha tudnak valamit mondani.
én inkább azt javaslom neked, hogy szedd össze magad annyira, hogy egy jó átlaggal átvegyenek jövőre állami képzésbe.
Az eredményeid érvényességét nem a jogviszonyod tartja fent.
Nem csinálná meg bárki, mert évveszteség...és nem biztos, hogy újrafelveszik, rizikó, ha csak úgy lemond az előző jogviszonyról.
Olyan felelősséggel, amit számon is kérhetsz, az az iskola fog válaszolni, amelyikbe jársz, erre gondolj.
1 email...1 telefon.
Én is úgy tudom, hogy átlag alapján mehetsz át. Asszem az első 5 vagy 10%, de ebben nem vagyok biztos.
Szerintem azért, ha újra felvételiznél, akkor elfogadnák a sikeres vizsgáidat, csak nem járna érte kredit pont. Legalábbi nálunk így van.
Petranova
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!