Kell-e a biológia, ha igen akkor milyen szinten pszichológia szakon?
Tudom, hogy már sokszor fel lett téve a kérdés itt, de nagyon vegyes véleményeket olvasok és a legtöbb már elég régi. 10.-es vagyok, és a fakt felvétele miatt fontos lenne ez a kérdés. Jó vagyok bioszból, de annyira nem szeretem. Ha nem muszáj, nem akarok belőle érettségizni. Megküzdök vele, ha kell, de eléggé tartok tőle, főleg az emelttől.
Leginkább Károli/ELTE véleményre vagyok kíváncsi, mert azokat néztem ki, de más egyetemről is jöhet, tudom, hogy eléggé változóak a követelmények mindenhol, szóval nem akarok semmit sem kizárni. Annyira nem érdekel a suli presztízse, de eddig sajnos leginkább erről a 2 híresebb egyetemről hallottam csak a pszichológia szakkal kapcsolatban.
Azér a Pázmány is elég jóhírű pszichológiában. Illetve ha nem csak Budapest érdekel akkor Szeged, Pécs és Debrecen.
Nem követelmény a biológia érettségi. Nyilván aki emlet biológiás volt az könnyebben boldogul de meg lehet csinálni anélkül is. De! A szakon rengeteg biológiát fogsz tanulni. És innen csak az Eltéröl tudok nyilatkozni. Nem kell sem növényekröl, sem állatokról tanulni. De a biológia pszichológiával kapcsolatos része az nagyon kell. (PL Idegrendszer, agy stb). Az dlső évben van pszichológiai biológia végig, mellette egy félév neurológia, kognitív idegtudomány. És mindez ahhoz kell, hogy mikor bejön a kognitív pszichológia,affektív pszichológia, érts valamit.A kutatási gyakorlatoknál is kell ez az alap. Aki emeltezik biológiából nyilván könnyebben mdgtanulja ezt, viszont az emelt érettségihez kell csomó minden, ami a pszichológián nem szükséges.Aki nem emeltezik biológiából az az első féléves biológia vizsgájánál kb minden második szóra rákeres, hogy na az mi, de azért megtanulható akkor is, kicsit több energia. Mindkét út járható, neked kell eldöntened.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!