Miért ilyen hatalmas a gimnáziumi tananyag? Csak kapkodok össze-vissza, már azt sem tudom, mit tanuljak, mire szánjak több időt.
Az érettségi bizonyítvány megszerzése után hidegre teszem a tanulást, soha többet. Elég volt. I
Szerencsére már Májusban érettségizek.
Mondjuk ha csak biológiát kellett volna tanulni, annak örültem volna.
Azt szeretem!
Kedves 2-es válaszoló!
Szerencsére az értelmetleneknek is van lehetősége gimnáziumba járni, aztán flexelhetnek majd, hogy az érettségi bizonyítványába egy elit gimi pecsétje került.
Hát látod barátom, ilyen az élet. A tanárok tüntetnek a kormánynak a magasabb fizetésért - hozzáteszem jogosan - mások meg halálra keresik magukat azzal, hogy bohóckodnak a médiában.
Rendes pasik sírnak, hogy senkinek nem kellenek, a bunkók meg elit nőkkel vannak együtt.
Amint látod barátom, a hülyéknek áll a világ, nem véletlen, hogy az evolúció nem selejtezett ki minket.
Ami meg a tananyagot illeti, ez hatalmas, ráadásul a fele teljesen hülyeség.
Azt meg megértem, hogy az 1. világháborút tanítják, mert máig tartó következményei lettek, de mi közöm van nekem az olasz vagy a német egységhez?
És még lehetne sorolni, hogy mennyi butaságot tanítanak, amit soha a büdös életbe nem fogok használni.
De már ébrdeznek a szakértők is, mert matekból kicsit lefaragtak.
Hehe.
Még valami 2-es:
Milyen érdekes, hogy ezeket a véleményeteket rendszerint eltitkoljátok, és jöttök a "nem számít az iskolai végzettség, a belső értékek a fontosak" stb. sablonszöveggel.
Holott te magad is tudod, hogy a gimnázium az emberiség selejtezője, mert aki oda nem kerül be, vagy nem tudja elvégezni, azt hülyének nézik.
Mondhatod, hogy a belső értékek számítanak, de akinek "nyócáltalánosa" van, azt te sem tekinted értelmesnek. 😃
Okés, így fogok tenni. Az érettségi tantárgyakat megtanulom, a többiből jó a 2-es nekem.
1. Nem "hatalmas", bár gimnazistaként elhiszem, hogy soknak tűnik.
2. Nem az alapján állítják össze a tananyagot, ami kell a mindennapokban (az az általános iskola alsó tagozat), hanem egy alap áttekintést adnak a különböző tudományterületekről. Mert ez a gimnázium feladata. Ha te ezt feleslegesnek tartod, akkor inkább szakmát kellett volna tanulni.
3. Priorizálj! Főleg, ha nem akarsz továbbtanulni. Ha nem akarsz továbbtanulni a felsőoktatásban, akkor az érettségi eredménye nem számít, csak az, hogy meglegyen. Kettest meg józan ész alapján is össze lehet hozni akármelyik tárgyból akkor is, ha csak melegedni jártál a gimibe.
Majd az érettségi után egyben fogom látni a négy évet, és jobban el tudom bírálni, mi az igazság.
Addig is inkább abbahagyom az elégedetlenkedést, mert olyannak tűnök így visszaolvasva magam, mint egy hülyegyerek.
Inkább hálás vagyok, hogy jó nevű gimnáziumban vagyok.
Az imént áttanulmánytam a német és olasz egységet, és rájöttem, tévedtem.
jó kis téma ez!
Még érettségi tételnek is el tudnám képzelni magamnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!