Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy valaki...

Mit jelent az hogy valaki reálos vagy humános gimiben?

Figyelt kérdés
okt. 12. 13:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A természettudományos vagy a bölcsész tárgyakat szereti/tanulja inkább.
okt. 12. 14:01
 2/3 anonim ***** válasza:
62%

Reál: Jobban mennek neki a számolós tárgyak, pl.: Matek, fizika, kémia, biokémia, informatika

Humán: Jobban mennek neki a ,,magolós", elméleti tárgyak, pl.: Magyar, történelem, művészettörténet

Nekem gimiben a magolás jobban ment, matekból meg bukdácsoltam, és belém beszélték, hogy azért mert hülye vagyok a reál tárgyakhoz(általánosban meg ehhez képest versenyekre jártam matekból), majd elmentem egy reál jellegű technikusi képzésre, ahol kaptam értelmes tanárokat, és értettem minden számolást(elektrotechnika, fizika, stb). Tehát kiderült, hogy nem én voltam hülye, hanem a gimis matektanár, aki általában nem magyarázott semmit, vagy órát sem tartott.

Egyetemre viszont humán területre mentem, de lehet hogy ezután elvégzek egy mérnökit is egy év kihagyással(addig eljárok majd matektanárhoz, és emeltezek matekból).

okt. 12. 17:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Annyit azért megjegyeznék, magolós tárgyak nincsenek, csak vannak, akik ezt hiszik. A humán tárgyak is megértendők, csak ott ez más. Ha a magyarban nem érted a stílusokat, történelemben az összefüggéseket és okokat, vagy a művészetekben a mester szemléletének kifejezésmódjának okait, semmit sem fogsz tudni ezekből. Pontosan ugyanúgy lehet rákérdezni és megállapítani a hozzá nem értést, mint például matekból.
okt. 12. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!