Van olyan tanfolyam, ami az "életre" nevel?
Tehát ha valaki kicsit életképtelen (a munkáján kívül), kikerül albérletbe, szülei nem tanították semmire, akkor milyen tanfolyamot végezzen, ami kicsir az életre nevel?
Nem tudom jobban megfogalmazni
ha valamire rájön, hogy nem tudja, akkor utánanézhet a neten.
ez az életre nevelés nagyon sokminden lehet. számla befizetés? szocializálódás? milyen jogai és kötelezettségei vannak a munkahelyen? hogyan jusson el A-ból B-be?
az életre nevelés tanfolyam nem sok mindent mond el arról hogy mien érzel hiányosságokat. szerintem ha tudsz internetezni (a jelen példa alapján tudsz) akkor a problémák nagy részét meg tudod oldani.
másik opció, ha nem a neten akarsz utánanézni, akkor kérdezd meg a szüleidet/barátaidat.
engem sosem tanítottak meg, hogy hogyan kell postán csekkett feladni, vagy villanszámlát befizetni. Egyikre sem volt szükségem (26 éves vagyok, albérletben lakok) de ha valami miatt ilyeneket kellene elintéznem, mindenképpen személyesen nem a neten, akkor szépen felhívnám anyukámat hogy segítsen ebben.
az egyik fontos dolog amit tudni kell az életben: segítséget kérni nem gáz.
Szerintem nincs. De a jó önismeret segít. Ha tudod mik a hiányosságaid, tudod mit kell mástól ellesni, vagy megkérdezni.
Ha a háztartás vezetése a gond, arra vannak tanfolyamok, könyvek.
Tudok csekket fizetni, meg a munkában is minden jó.
De pl meglazul a csap. Mit kell csinálni?
Oké, főzni nem tudok, van rendelés...
Oké, háztartás vezetés. Mutass ilyen tanfolyamot 😁
meglazul a csap --> beírod a googlebe hogy "meglazult csap" kiad egy rakat videót és cikket, hogy mit próbálhatsz meg egyedül. ha semmi nem megy, akkor vízvezeték szerelő (valószínűleg sok cikk alapból azzal fog zárulni hogy érdemes vízvezetékszerelőt hívni, mert az övé a blog).
főzni nem tudsz -->én erre inkább azt szoktam mondani hogy valaki nem akar főzni. nem kell mindenféle extra 5 órán át készülő varázskajákra gondolni, baromi sok egyszerű recepet létezik. beírod google-be hogy "egyszerű recepetek" vagy ha mondjuk csirkehúst ennél tésztával akkor "egyszerű csirkés tészta recept". persze ha nem akarsz megtanulni magadra főzni akkor igen, ott a rendelés. (ez kb olyan mint vízvezeték szerelőt hívni a meglazul csaphoz)
háztartás vezetés --> beírod googlebe hogy "hogyan vezessünk háztartást" vagy hogy "háztartásvezetés"
látod már a mintát?
nem kell előre minden bajra felkészülni - nem is lehetséges. csak annyira legyél életre való hogy ha valami problémával szembesülsz, akkor írd be a googlebe. vagy konkrét dologra kérdezz rá itt.
még ez a háztartás vezetés is túl tág fogalom - mi a kérdés benne? hogyan rendszerezd a ruháidat? hogyan tervezz magadnak étrendet? hogyan takarítsd ki a fürdőszobát? mivel érdemes vízkőteleníteni a vízforralót?
felismersz egy problémát, annak utánakeresel, meg is tudod oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!