Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha hülye...

Mit csináljak, ha hülye vagyok a matekhoz?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék programtervező informatikára menni, de a matek nem megy, buta vagyok hozzá. Hiába gyakorlok, elém kerül egy feladat, sokszor csak nézek, hogy én most ezzel mi a fenét kezdjek. Ha van benne egy azonosság, azt nem ismerem fel, ha ki lehet emelni, azt szinte biztos, hogy elrontom... mit csináljak?
okt. 5. 10:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

16 éves korom óta foglalkozok programozással.

Középiskolában elküldtek OKTV-re, az infós rész teljesen jól ment, a matekos rész totál bukta.

Több weboldalam is van, amikhez én írtam a backendet-frontendet, a munkahelyemen is van olyan program, amit én írtam, a legutóbbi nagyobb projektem pedig egy hálózatos todo és jegyzet alkalmazás volt, amiben van felhasználókezelés, a szerveres része egy Raspberry-n fut, cross-platform asztali kliens van hozzá, és folyamatban van az Androidos kliens is.

okt. 5. 15:05
 12/19 anonim ***** válasza:

A programozáshoz pedig pont az a logikus gondolkodás kell, ami a matekhoz is.

Keress valakit, aki korrepetál. Élő személlyel tanulj, aki el is magyarázza, figyel rád, visszajelzést ad. Pl. bebicsosz pont hu

okt. 5. 18:52
 13/19 A kérdező kommentje:

Mondjuk arra pénzem nem nagyon van, max havi 1-2 alkalmat tudnék bevállalni.

okt. 5. 19:26
 14/19 SZTANN ***** válasza:

SENKI NEM HÜLYE A MATEKHOZ. De az egy alapoktól felépülő, logikus, következetes, kristálytiszta tudomány, amit nem lehet a közepén kezdeni. Néhány fogalom (definíció) persze bemagolni való, de utána minden más logikusan egymásra épül. Nem kell szabályokat, azonosságokat "bevágni", csak ha megértetted - akkor viszont már könnyű.

ÉRTELMEZÉS: a legtöbb dolog az alap és középszintű matekban magyarul van, tehát csak át kell gondolni a jelentését.

Tételek és bizonyítások csakis a logikus gondolkodás fejlesztése miatt fontosak. A legtöbb egyszerű feladatnak is többféle megoldási módja létezik, de a végeredmény mindig azonos. (Ez ellenőrzésre is jó.)

Javaslom, hogy vedd át elölről a teljes tananyagot, ha komolyan javítani akarsz! (Ehhez szükséged lehet egy komoly segítségre, aki nem csak a napi leckében segít.)

Nem írod, hogy csak a matekkal vagy így, vagy mással is?

Amíg ki nem alakul magadról az a bizonyított meggyőződésed, hogy NEM vagy hülye a matekhoz, addig ne is jusson az eszedbe, hogy programozó akarj lenni. Jó szinten így még nem vagy alkalmas rá.

okt. 5. 19:26
 15/19 A kérdező kommentje:

Biztos igazad van, de ezzel sokat nem segítettél.

Simán alkalmas lennék programozónak, annak semmi köze a matekhoz.

okt. 5. 20:47
 16/19 A kérdező kommentje:

Úgy utálom ezt a fos matekot...

Az ember megtanul olyan definíciókat, mint pl. "Egytagú polinomoknál fokszámon a bennük szereplő változók fokszámának összegét, többtagúaknál a legmagasabb fokú tagnak a fokszámát értjük."

És akkor a kérdés, hogy ezek hányadfokúak:

3x(y-z)

-x^2(y-z)^2

Na most döntsd el, hogy ezek hányafokúak. Nem tudod eldönteni, mert a definícióból abszolút nem derül ki. Akkor minek van a definíció?

okt. 6. 17:47
 17/19 anonim ***** válasza:

De, a definíció pontosan megmondja mekkora a fokszámuk.

3x(y-z)=3xy-3xz

Mivel mindket tagban ket valtozi van elso fokon, emiatt a fokszam 2.

okt. 6. 19:38
 18/19 A kérdező kommentje:

Örülök, ha neked ez egyértelmű, szerintem nagyon nem.

És ez ugye 9.-es anyag. Vajon hány kilencedikes jönne rá erre magától? Szerintem 10-ből egy, az is csak azért, mert olyan furán huzalozott az agya. Az összes embernek, akinek jól megy a matek, olyan furán huzalozott az agya.

okt. 6. 19:48
 19/19 anonim ***** válasza:

Miért, bonyolult neked megszámolni hány betű van egy tagban?

Erre való a tanár hogy elmagyarázza a definíciót, és segítsen megérteni.

okt. 7. 08:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!