Mit csináljak, ha hülye vagyok a matekhoz?
16 éves korom óta foglalkozok programozással.
Középiskolában elküldtek OKTV-re, az infós rész teljesen jól ment, a matekos rész totál bukta.
Több weboldalam is van, amikhez én írtam a backendet-frontendet, a munkahelyemen is van olyan program, amit én írtam, a legutóbbi nagyobb projektem pedig egy hálózatos todo és jegyzet alkalmazás volt, amiben van felhasználókezelés, a szerveres része egy Raspberry-n fut, cross-platform asztali kliens van hozzá, és folyamatban van az Androidos kliens is.
A programozáshoz pedig pont az a logikus gondolkodás kell, ami a matekhoz is.
Keress valakit, aki korrepetál. Élő személlyel tanulj, aki el is magyarázza, figyel rád, visszajelzést ad. Pl. bebicsosz pont hu
Mondjuk arra pénzem nem nagyon van, max havi 1-2 alkalmat tudnék bevállalni.
SENKI NEM HÜLYE A MATEKHOZ. De az egy alapoktól felépülő, logikus, következetes, kristálytiszta tudomány, amit nem lehet a közepén kezdeni. Néhány fogalom (definíció) persze bemagolni való, de utána minden más logikusan egymásra épül. Nem kell szabályokat, azonosságokat "bevágni", csak ha megértetted - akkor viszont már könnyű.
ÉRTELMEZÉS: a legtöbb dolog az alap és középszintű matekban magyarul van, tehát csak át kell gondolni a jelentését.
Tételek és bizonyítások csakis a logikus gondolkodás fejlesztése miatt fontosak. A legtöbb egyszerű feladatnak is többféle megoldási módja létezik, de a végeredmény mindig azonos. (Ez ellenőrzésre is jó.)
Javaslom, hogy vedd át elölről a teljes tananyagot, ha komolyan javítani akarsz! (Ehhez szükséged lehet egy komoly segítségre, aki nem csak a napi leckében segít.)
Nem írod, hogy csak a matekkal vagy így, vagy mással is?
Amíg ki nem alakul magadról az a bizonyított meggyőződésed, hogy NEM vagy hülye a matekhoz, addig ne is jusson az eszedbe, hogy programozó akarj lenni. Jó szinten így még nem vagy alkalmas rá.
Biztos igazad van, de ezzel sokat nem segítettél.
Simán alkalmas lennék programozónak, annak semmi köze a matekhoz.
Úgy utálom ezt a fos matekot...
Az ember megtanul olyan definíciókat, mint pl. "Egytagú polinomoknál fokszámon a bennük szereplő változók fokszámának összegét, többtagúaknál a legmagasabb fokú tagnak a fokszámát értjük."
És akkor a kérdés, hogy ezek hányadfokúak:
3x(y-z)
-x^2(y-z)^2
Na most döntsd el, hogy ezek hányafokúak. Nem tudod eldönteni, mert a definícióból abszolút nem derül ki. Akkor minek van a definíció?
De, a definíció pontosan megmondja mekkora a fokszámuk.
3x(y-z)=3xy-3xz
Mivel mindket tagban ket valtozi van elso fokon, emiatt a fokszam 2.
Örülök, ha neked ez egyértelmű, szerintem nagyon nem.
És ez ugye 9.-es anyag. Vajon hány kilencedikes jönne rá erre magától? Szerintem 10-ből egy, az is csak azért, mert olyan furán huzalozott az agya. Az összes embernek, akinek jól megy a matek, olyan furán huzalozott az agya.
Miért, bonyolult neked megszámolni hány betű van egy tagban?
Erre való a tanár hogy elmagyarázza a definíciót, és segítsen megérteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!