C728 kérdése:
A szakdolgozat írás alatt ti hogyan tartottátok a kapcsolatot a konzulennssel?
Figyelt kérdés
Most lettem végzős, és szeptemberben lefixáltuk a témámat a konzulenssel, el is vállalt. Április közepéig kell leadni a végleges szakdogát. Ti mikortól kezdetének el vele komolyabban foglalkozni? Aki már túl van rajta, ti milyen időközönként keressétek a konzulenst, személyesen vagy e-mailen? Minden egyes információkról, részletről tájékoztattátok vagy akár hónapokig nem hallott felőletek?szept. 30. 23:54
1/15 anonim válasza:
Volt szakdolgozat óra, heti rendszerességgel...
2/15 anonim válasza:
Én decemberben konzultáltam erről a témavezető tanárral. Volt olyan csoporttársam, aki az utolsó vizsgaszezonban kezdett neki a dolgozatának, de nála egy 35 oldalas dolgozat volt, könyvészeti forrásokból. Nála a tanár is középiskolás szinten kérte a dolgozat nyelvezetének felépítését, vagyis röviden, tömören. Olyan szakról is tudomásom van, a jogi karról van szó, ahol már ki is vezették a dolgozat írását és védésének módszertanát. Szerintem ez időpazarlás, mivel az összevágott kutatások összesége senkit sem érdekel. Van egy egyetemi tanár ismerősünk a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, ő azt mondta, hülyeség, semmi értelme. Ő, mint egyetemi tanár, és a kollégái úgy unják ezeket a bohóckodásokat. Amúgy volt olyan, hogy a megírt dolgozatokat a postaládájába tették a diákok. Még a diákoknak is írt dolgozatot a tanárnő.
3/15 anonim válasza:
Én vizsgaszezon előtt elküldtem a dolgozatomat, hamar ki is javította nekem a tanár.
4/15 anonim válasza:
Én ahogy elkezdődött a félév belehúztam a szakdogába, a félévre kiadott haladási feladatokat megcsináltam tudásom szerint és emailben már küldtem is a tanárnak és kértem a személyes vagy online konzultációt róla, hogy javitsam amit kell. A tanárom volt az aki inkább 1 hónap is volt hogy egyáltalán belenézett volna a szakdogámba, így hozzá szoktam H én minél hamarabb végezzek vele a félévekre. Végül 5-ös lett.
5/15 anonim válasza:
Nekünk egy félév alatt kellett megírni, 2-3 hetente voltak konzultációink, általában online.
6/15 anonim válasza:
Nekem most 2 hét múlva van a leadási határidő. Én előző félévben találkoztam a konzulenssel, megbeszéltük, nyáron gyűjtögettem forrásokat, elkezdtem írni, kb. a felét megírtam, augusztus végén elküldtem neki, találkoztunk, azóta pedig online emailen keresztül.
7/15 anonim válasza:
Nekünk 3 kötelező konzultáció volt levelezőn (de aláírták még annak is aki csak 1x volt)
Azt javaslom, hogy állj neki minél hamarabb, legalább a vázlatod legyen meg. Én e-mailben tartottam a konzulenssel a kapcsolatot, miután megírtam majdnem a felét elküldtem neki, hogy nézzen rá aztán javítottam amit kellett.
8/15 A kérdező kommentje:
Akkor szerintetek már most érdemes elkezdenem írni,ha április a végső határidő? (40 oldalas szakdoga kell kb.)
okt. 1. 10:58
9/15 A kérdező kommentje:
Illetve nektek hány hónap volt a teljeset megírni mindennel együtt? (Konzultációk, források gyűjtése, tényleges írás stb.)
okt. 1. 10:59
10/15 anonim válasza:
Az a legbiztosabb, ha készítesz egy tartalomjegyzéket, és minden egyes alfejezet részéhez a sorrendet követve 5-6 forrás segítségével hamar meg tudod írni a dolgozatot. Így átláthatóbb a dolgozat struktúrája, és követhető a munka folyamata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!