Ha magyartanár szeretnék lenni, középiskolában ehhez
mit kell tennem?
Figyelt kérdés
Nyilván tudom, rá kell erősítenem magyarból. De sajnos nálunk nem mindig olyan az oktatás színvonala. Szóval ha egy átlag közoktatásbeli színvonalhoz képest nem tudok annyira sokat magyarból, ezt még behozhatom az egyetemen/elég amit ott tanítanak, vagy máris spuri magántanárhoz?
Illetve hát nyilván próbálok magánszorgalomból is tanulgatni, csak nem mindig tudom, hogyan.
Vagy fizikai példányt is kereshetsz akár iskolai, akár a legközelebbi könyvtárban.
szept. 28. 14:18
3/7 anonim válasza:
Szerintem olvass sokat, írjál olvasónaplókat is.
A nyelvtani dolgoknak is utána nézhetsz.
Gyűjthetsz nyelvjárási szavakat, ami a te vidékedre jellemző.
Nyelvtörténeti dolgokat is olvashatsz.
A pontokhoz meg csinálj nyelvvizsgát vagy emeltezz nyelvből is.
szept. 28. 15:39
4/7 anonim válasza:
Jó úton haladsz, az emberek 90 %-a képtelen helyesen leírni azt, hogy magyartanár :)
Én eü szakközépbe jártam, ahol kb utolsó szempont volt, senkit nem érdekelt a magyar, ezért ilyen volt a követelmény is. De abból indultam ki, hogy a tanárnő nyilván úgy kezdte a pályát, hogy csupa érdeklődő, okos diákja lesz, ezért biztosan örülni fog, ha elmondom a terveim. Így is lett. Nyugodtan szólj neki, hogy te ezzel tervezel, és segíteni fog.
szept. 28. 15:52
5/7 anonim válasza:
Nehogy tanárnak menj, főleg ebben az országban! Pontozzatok le nyugodtan, de figyelmeztetnem kell mielőtt önkéntesen rabszolgának áll és tönkreteszi az életét. Hidd el, rengeteg lehetőség áll előtted ha kicsit is teszel érte
szept. 29. 07:29
6/7 anonim válasza:
Én magyartanárnak tanulok az ELTE-n. Nekem középszintű érettségim volt magyarból, de arra jól felkészültem. Az első félévben sok a bevezető tárgy, itt az alapokat is átvesszük, illetve kibővítjük (főleg nyelvtanból). Irodalomból pedig a félévek során végighaladunk az irodalmi korszakokon, tehát minden jelentős műről újra fogsz hallani az egyetemen. Szerintem - ha elszánt vagy - fogsz tudni boldogulni hiányosabb tudással is. De addig még van majdnem 1 év, ha már most tudod, hogy magyartanár szeretnél lenni, akkor fókuszálj a magyarra, próbálj minél jobban felkészülni az érettségire. Ugyanez igaz a szakpárodra, ha tudod már, mivel párosítanád a magyart (az osztatlan tanárképzés kétszakos). És figyelj a felvételi követelményekre, van, ahol kötelező legalább 1 emelt, és van, amikor meg is mondják, hogy konkrétan melyik tantárgyból kell - ne hagyd, hogy ezen csússz el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!