Ha pl annyiban merül ki a fogyatékosság ,hogy nem tud helyesen írni, meg nem szerett sokat beszélni ,akkor simán átmehet.
szept. 28. 07:11
3/16 anonim válasza:
Volt egy enyhén down-kóros osztálytársam. Neki sikerült leérettségiznie.
szept. 28. 07:40
4/16 SZTANN válasza:
Bizonyos enyhébb fogyatékossággal akárhová mehet - ahová felveszik. És el is végezheti.
Egy súlyossági foktól kezdve csak a speciális ...
szept. 28. 09:44
5/16 SZTANN válasza:
4. vagyok. PLUSZ: ne nevezzük már értelmi fogyatékosnak azt, aki leérettségizett! Még akármilyen gyengén is.
szept. 28. 09:46
6/16 anonim válasza:
Tényleg attól függ, hogy milyen típusú és milyen súlyosságú problémája van. Nekem például most van egyetemen egy autista csoporttársam. Szegény küzd, mint malac a jégen, nem igazán megy neki, de becsülöm a kitartását, mert nem adja fel.
szept. 28. 13:06
7/16 anonim válasza:
Szia én az vagyok épp most vagyok 9-dikes estin
szept. 28. 17:33
8/16 anonim válasza:
Azért az autizmus nem feltétlen jelent szellemi fogyatékosságot, attól függ hol helyezkedik el a spektrumon, rengeteg a spektrumon rajta levő tudós is él/élt
szept. 28. 19:21
9/16 anonim válasza:
Egy enyhe értelmi fogyatékos le tud érettségizni, igaz, nem a legjobb jegyekkel, de átmegy.
Az autizmust ne keverjük ide, akár több diplomája is lehet egy értelmesebb autistának.
szept. 28. 22:48
10/16 anonim válasza:
Ertelmi fogyatekosnak a 70 IQ alattiakat nevezzuk. Kizart hogy le tudnanak erettsegizni, hisz mar az altalanos iskolat se tudjak jo jegyekkel elvegezni vagy sehogy sem!!
A Down kor leggyakrabban sulyos ertelmi fogyatekossagal jar, de vannak ritka-ritka kivetelek. Az autizmus NEM ertelmi fogyatekossag.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!