Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy értelmi fogyatékos le tud...

Egy értelmi fogyatékos le tud érettségizni?

Figyelt kérdés
Vagy az ilyen emberek csak speciális szakiskolába mehetnek?

szept. 28. 02:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
Az értelmi fogyatékosság súlyosságától függ.
szept. 28. 06:17
 2/16 kürtőskalácska ***** válasza:
64%

Amit a felettem író is írja.

Ha pl annyiban merül ki a fogyatékosság ,hogy nem tud helyesen írni, meg nem szerett sokat beszélni ,akkor simán átmehet.

szept. 28. 07:11
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
Volt egy enyhén down-kóros osztálytársam. Neki sikerült leérettségiznie.
szept. 28. 07:40
 4/16 SZTANN ***** válasza:
70%

Bizonyos enyhébb fogyatékossággal akárhová mehet - ahová felveszik. És el is végezheti.

Egy súlyossági foktól kezdve csak a speciális ...

szept. 28. 09:44
 5/16 SZTANN ***** válasza:
24%
4. vagyok. PLUSZ: ne nevezzük már értelmi fogyatékosnak azt, aki leérettségizett! Még akármilyen gyengén is.
szept. 28. 09:46
 6/16 anonim ***** válasza:
47%
Tényleg attól függ, hogy milyen típusú és milyen súlyosságú problémája van. Nekem például most van egyetemen egy autista csoporttársam. Szegény küzd, mint malac a jégen, nem igazán megy neki, de becsülöm a kitartását, mert nem adja fel.
szept. 28. 13:06
 7/16 anonim ***** válasza:
52%
Szia én az vagyok épp most vagyok 9-dikes estin
szept. 28. 17:33
 8/16 anonim ***** válasza:
80%
Azért az autizmus nem feltétlen jelent szellemi fogyatékosságot, attól függ hol helyezkedik el a spektrumon, rengeteg a spektrumon rajta levő tudós is él/élt
szept. 28. 19:21
 9/16 anonim ***** válasza:
68%

Egy enyhe értelmi fogyatékos le tud érettségizni, igaz, nem a legjobb jegyekkel, de átmegy.

Az autizmust ne keverjük ide, akár több diplomája is lehet egy értelmesebb autistának.

szept. 28. 22:48
 10/16 anonim ***** válasza:
84%

Ertelmi fogyatekosnak a 70 IQ alattiakat nevezzuk. Kizart hogy le tudnanak erettsegizni, hisz mar az altalanos iskolat se tudjak jo jegyekkel elvegezni vagy sehogy sem!!

A Down kor leggyakrabban sulyos ertelmi fogyatekossagal jar, de vannak ritka-ritka kivetelek. Az autizmus NEM ertelmi fogyatekossag.

szept. 29. 10:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!