Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gyökvonás! Hogyan kell csinálni?

Gyökvonás! Hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés

Mielőtt még lecsesznétek, mondom a háttérstory-t. 2021-ben esti iskolába voltam, de a gyökvonásig nem jutottunk el. Arra nem emlékszem, hogy 9.-ben vettük volna, szerintem az akkori tanrend szerint nem.

Most ismét visszamentem a suliba, immár 11.-es vagyok. Ez az osztály azonban vette a gyökvonást, ami nekem kimaradt...

Magyarul: sohasem tanultam gyöközni!

Volt barátnőm elvileg segített volna nekem, de mikor itt volt nálam mást akart csinálni... Aztán elhagyott, így jelenleg nem igazán van segítségem.

Ezt a gyöközést azonban pótolni kellene valahogy. Szóval ebben kérném a segítségetek. Az egyszerűbbel még valamennyire boldogulok, de ezekkel már nem tudok mit kezdeni:

[link]

Nem a megoldás érdekel, hanem a megoldás menete.

Tudna ebben valaki segíteni?

szept. 27. 01:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Hm… Régen volt olyan, hogy a GyK a hozzászólásokba minden kérdőjel mögé rakott egy szóközt, mert… Miért is? De ugye ez azért volt szívás, mert ha egy Google Maps linket másolt be valaki, akkor azt is eltörte a kérdőjelnél az oldal, és akkor effektíve volt egy csomó link, ami használhatatlanná vált ezen a szűrőn. Most meg a Wolframalpha-linkeimbe rakott szóközöket valamiért. Lehet, én vagyok a hülye, de ha ez sem működik, akkor az gáz, mert azt jelenti, hogy az oldal moderátorai itt a legnagyobb trollok…

[link] (Ebbe biztos nem írtam most szóközt.)

Talán tévedek, és abban az esetben bocsánat.

szept. 27. 11:21
 12/12 anonim ***** válasza:

Oké, én lehetek a béna. Akkor a linkek most rendesen:

a^3*a^2 [link]

b^3/b^8 [link]

c^9*c^(-6) [link]

szept. 27. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!