Igaz, hogy matek érettségi nélkül sehova sem fognak felvenni dolgozni?
Figyelt kérdés
Van érettségim (4- es 5-ös jegyekkel ) viszont matek helyett földrajzból érettségiztem diszkalkulia miatt. Anyám azzal csesztet, hogy ha a helyemben lenne, nem mutogatná ezt a bizit sehol sem, mert nem lesz munkám ( ő egyébként otthagyta a gimit, 9 osztálya van ). Tényleg igaz, hogy azért nem fognak felvenni sehova, mert az érettségimben nincs matekjegy?szept. 26. 19:36
11/11 A kérdező kommentje:
Bölcsészkarra szeretnék menni, a magyar, az idegen nyelvek és a kommunikáció és média érdekel. Szívesen írok szabadidőmben is, így mindenképp ezt hasznosítanám. Ha ez mégsem tetszene/nem jönne be, akkor a grafika/kiadvány szerkesztés érdekel még. Egyébként a diszkalkulia sokféleképpen megnyilvánulhat. Más tünetei is vannak, minthogy nem megy a matek. Én például az alsós/ általános sulis matekkal még elvagyok, nálam olyanok vannak, hogy felcserélem a számokat ( egyszer Amerika felfedezéséhez 1942-t írtam egy töridogában, visszaolvasásnál tűnt fel ), maradékokat hagyok el a 4 alapműveletben, illetve a bonyolultabb számításokat, amik már egyenletesek, egyszerűen nem tudom megjegyezni. Ha nagy keservesen megértem, hogy kell megoldani egy példát, másnapra elfelejtem. Hetedik osztályig ellavíroztam kettessel, aztán vége volt számomra a sulis mateknak és mentem fejlesztésre helyette. Tájékozódni is rosszul tudok, gps-el közlekedem sokszor, hogy biztosra menjek. Keverem a jobb és bal oldalt, borzalmas az időérzékem, nem tudok összetettebb mozgásokat ( tánc, edzés, ilyesmik) megjegyezni.
szept. 28. 11:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!