Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szegedi Eötvös Loránd kollégiu...

Szegedi Eötvös Loránd kollégiumba mennyire nehéz bejutni első évesként?

Figyelt kérdés
Jövőre kezdem az egyetemet és nagyon megfogott ez a kollégium. Tényleg annyira elképesztően kiemelkedőnek kell lennem minden téren? Négy emelt érettségi, két nyelvvizsga, zenei alapvizsgák és aktív zenekarban való részvétel elfogadható? Ha nincs semmi országos top 3 helyezésem versenyeken, sőt versenyekre sem igazán jártam, akkor semmi esélyem sincs? Muszáj volna legalább 450 pontomnak lenni felvételin?

#Szeged #kollégium #Eötvös Loránd
szept. 7. 13:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Egy barátnőmnek 2 emelt érettségi 85% fölött, 2 felsőfokú nyelvvizsga, 478 pont, elment a táborukba, nagyon jól kijött mindenkivel. Nem vették fel. Nem tudom, mi alapján (nem) választanak, de annyiban érthető hogy kb 70 ember lakik a koliban tudomásom szerint. Próbát megér, a szakkollégiumi jelentkezések a szociális alapúaktól teljesen különállnak, úgyhogy mindenhova be tudod adni a jelentkezésed. Még a Mórát tudom ajánlani, az is szakkoli, engem most vettek fel ide és imádom, de ide se árt 2 emelt és 450-460 pont (idén úgy hallottam, 453 volt a határ).
szept. 7. 18:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. A barátnőd esete kissé elszomorít, de a Móra lenne a második opcióm. Az új pontozási rendszer alapján 453? Az nekem brutál magas. Azt hiszem, 420 körül tudnék szerezni. Tanulmányi pontokból kb. 30-at veszítek, az intézményi mind megvolna. De így már csak úgy jönne ki a 450, ha a két szakhoz köthető emeltet 90% felett tenném le. Ebben biztos vagyok, hogy számomra lehetetlen.
szept. 7. 18:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért remélem, sikerül! Én is úgy indultam neki, hogy úgyse lesz meg, mégis nagyon magas pontszámot értem el. Mindenesetre add be a jelentkezésed, majd ha eljutsz oda hogy felvettek az egyetemre, látni fogod, hogy külön lap vonatkozik a Mórára és a szockolikra, nincs veszteni valód :) Meg aztán sosincs kizárva, hogy lemennek a pontok.
szept. 7. 18:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi, azért én is reménykedem! Egyébként tudnál mesélni a Móráról? Miért tetszik ennyire? Nekem a 3 fős szoba és 6 fős tanuló felépítése tetszik, de nem tudom, mennyire nyugodt a környezet. Azért félek a szociális alapon bejutós koliktól, mert ott hangosak és folyton buliznak (Károlyiról ezt hallottam), és rengetegen vannak. A kisebb létszámú kolikban, megválogatott diákok között nagyobb biztonságban is érezném magam. De ha valóban ilyen magas a ponthatár... A kívánt szakomon viszonylag kevés pont is elég, mivel alapvetően nem népszerű szak, mint például a jog, így a bejutással semmi gondom nem lesz.
szept. 7. 18:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Persze, szívesen mesélek akár itt, akár privátban :) Még csak az orientációs héten (=kolis gólyatábor) voltam, szóval a mindennapi életről nem tudok nyilatkozni, de én jelenleg olyan szinten otthon érzem magam hogy már várom, hogy visszamenjek.

Szerintem nyugis, bár erre nyilván egy ilyen picit bulisabb hét nem a legjobb példa, de nem hallottam zajongást, semmi ilyesmi. Nagyon biztonságos, nem igazán jelent problémát ha egy ajtó nyitva marad (a közös helyiség egyébként mindig nyitva van), mert nincs lopás, simán belátok néhány szobába mikor megyek le a lépcsőn. Persze, azért figyelemre intenek minket, de nincs rá túl nagy szükség hogy mindent elzárj. A közösség tényleg nagyon jó, a legtöbb ember rendkívül nyitott és értelmes. Nagyon szép területen van, a liget mögött, van néhány kajálda a közelben (egyébként van egy pizzázó is ahova 20% kedvezményt kapunk), pékségek, CBA, Coop, ilyesmi. Azzal számolni kell, hogy Újszegeden van, ami egyrészt kicsit csendesebb környezetet biztosít, másrészt a belváros egy hosszabb séta (a TIK pl azt hiszem ilyen 30 perc minimum), de a közlekedés egyelőre tök jó, mindent elérhetőnek érzek.

Ha van kérdésed, szívesen segítek!

szept. 7. 19:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Szerintem hasznosabb, ha itt írsz, mivel így más érdeklődőnek is segítesz, nem csak nekem. :D Meglehet, néhány hónappal később újjáélesztem ezt a kérdést és megint megkérlek, hogy mesélj a tapasztalataidról, ha nem gond. A Bolyai Intézet megközelítése mekkora erőfeszítést és időt igényel onnan? Látom, viszonylag közel van az általad említett TIK-hez, de ez csak gyaloglással közelíthető meg?
szept. 7. 19:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem csak gyaloglással, mi most csak azért sétálgattunk mert várjuk még a bérletünket :D De biztos vagyok benne, hogy van olyan busz, ami közel visz. Nekem is lesz órám a Bolyaiban, ha gondolod, leírom majd milyen oda a közlekedés.
szept. 7. 19:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!