Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni, ha mentális...

Mit tudok tenni, ha mentális probléma miatt egy jelenléti íves órára nem tudok bejárni?

Figyelt kérdés

Gyerekként szexuálisan abuzáltak, ezért kialakult bennem egy elég erős férfiaktól való félelem. Ez többnyire csak érintéseknél okoz problémát, de vannak olyan férfiak akiknek a hangja, jelenléte is pánikot kelt bennem, hiába nem tettek velem semmi rosszat. Az egyik egyetemi tanárom sajnos ilyen, egy évvel ezelőtt próbáltam végigcsinálni a tárgyat, de végig vagy pánikrohamaim voltak vagy az önnyugató stratégiákra kellett fókuszálnom és így szorongással megúsztam. Lényeg a lényeg, figyelni nem tudtam, viszont borzalmas élmény volt, óráról órára egyre több volt az öngyilkossági gondolatom. Kb. a 8. hét környékére jutottam el oda, hogy inkább meghalok, mint hogy oda mégegyszer kelljen mennem. De szerencsére ekkor egy nálam értelmesebb személy javasolta, hogy hagyjam a tárgyat, majd megcsinálom később, lehet más fogja tartani vagy megoldódik a probléma. De sajnos nem. Amióta megláttam a nevét a tárgynál nem tudok másra gondolni és parázok.

Autista vagyok és szociális fóbiás, még a köszönés is nehezen megy, ezért persze jóformán senkivel nem beszéltem és esélyes, hogy a mostani elsőévesekkel se fog menni, így nem hiszem hogy bárkit meg tudnék kérni, hogy írja alá helyettem. Szóban biztos, hogy nem fog menni senkivel se a kommunikáció, még a szóbeliket is írásban csinálom, nyílván nem véletlenül kaptam ilyen papírt.

Pszichológussal foglalkozom ezzel, de ez egy lassú folyamat, lényegében 0 az esélye annak hogy a közeljövőben megoldódik, a tárgyra meg túl sok dolog épül, hogy tovább halogassam.

Nem tudom mit csináljak, szeretem a tárgyakat amiket tanulok, semmiképpen nem akarom otthagyni az egyetemet. Meg persze tudom, hogy az elmenekülés se megoldás, de nem tudom mi mást tehetnék, tényleg nem érzem azt, hogy egy reális elvárás magammal szemben az, hogy bejárjak oda.

aug. 26. 23:52
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
5%
Nem a tanulásban kell jónak lenni, hanem az életben is, munkában is. Te magolni tudsz, de minden másban életképtelen vagy. Mentél volna inkább programozónak, beülsz a gép mögé, keresed a több százezreket és lófsz se szól hozzád egész nap, nehogy pánikrohamot kapj, ha egy férfi szépen megkér, hogy készíts neki egy kávét.
aug. 28. 12:21
 32/44 A kérdező kommentje:
#31 Nem vagyok életképtelen. Nem magolok, hanem tanulok. Nem programozó szeretnék lenni.
aug. 28. 12:56
 33/44 anonim ***** válasza:
5%
Nemcsak tanulni kell az életben, hanem megfelelően ellátni a munkát a gyakorlatban is és az azzal jár, hogy férfi kollégákkal is kell beszélni, mert nagyon sok felsőbb vezető férfi. Ha ezt nem bírod elviselni, akkor igen, életképtelen vagy a munkához hiába van meg hozzá a tudásod, nem bírod ellátni a feladatod.
aug. 28. 13:00
 34/44 anonim ***** válasza:
50%
Nekem is van ismerősöm felsőfokú angollal és némettel (online, videochatben csinálta a szóbeliket). 91%-os emelt fizika és matek, 95%-os emelt angol. BME-n végzett villamosmérnökin, mindenből elsőre átment, de olyan szociális fóbiája van, nagyon nagy tudású, de állásinterjún alig mer megszólalni, egyetemen is teljesen el volt szigetelődve, kollégiumból ki nem lépett soha. Egy ismeretséget sem sikerült szereznie, elhelyezkedni se tudott, mivel hiába ügyes, ha senkihez nem szól, 1 értelmes mondat nem jön ki a száján, akkor nem tudnak vele emberileg együtt dolgozni.
aug. 28. 13:04
 35/44 A kérdező kommentje:

Folyamatosan járok fejlesztésre, terápiára, nyilván azzal a céllal hogy ez a jövőben más legyen.

Valamint továbbra is az a helyzet, hogy nincs más opció. Nehéz, nem nehéz, csinálni kell. Vagy kérdezem megint: Mégis mi mást tehetnék?

aug. 28. 13:06
 36/44 anonim ***** válasza:
0%
Hagyd ott. Ha 10 évig kell a terápia, akkor 10 évig nem fogsz tudni dolgozni? Az se biztos, hogy meggyógyulsz, hacsak nem mostanában kezdted, de ha már évek óta jársz és abszolút semmi fejlődés, akkor ez nem félév lesz.
aug. 28. 13:09
 37/44 A kérdező kommentje:
#36 Nem. Ha 10 év akkor 10, ha az egész életem rámegy akkor az lesz, de nem adom fel. Mert még mindig több esélyem van arra, hogy jól leszek ha küzdök, mintha feladom az egészet.
aug. 28. 13:19
 38/44 anonim ***** válasza:
93%
Hahó " kedves " kommentelők. Egy fogyatékkal élő embert baszogattok.Nem értitek meg, valószínűleg nem is fogjátok,de igazán lehetnétek megértőbbek vele, amiért szeretné elvégezni a szakot.Matematikus lesz,ha jól értem, tehát senki élete nem fog rajta múlni.
aug. 28. 14:04
 39/44 anonim ***** válasza:
0%
Először a problémáit oldja meg, ne egyetemet végezzen. Most őszintén, mi keresnivalója egy egyetemen, hogy még köszönni sem mer senkinek és egy férfihangtól is megijed?
aug. 28. 14:13
 40/44 anonim ***** válasza:
20%

38.

Én esküszöm, hogy segítő szándékkal írom, hogy nem való neki a tanulás.

Nemrég láttam egy riportot egy autista lánnyal, akinek vagy 3 diplomája van, meg nyelvek, és nem tud dolgozni.

Nem szabad hamis álmokat támogatni! Én, mint ott végzett, leírtam egyszer ide egy kérdezőnek, hogy soha nem lesz KEREKESSZÉKKEL ÁLLATORVOS.

És erre engem küldtek anyámba, pedig ők sem tudták leírni a választ a kérdésemre, hogy istállós gyakorlatnál, székből miképp vizsgál rektálisan tehenet (Igen, popiba.), a trágyában tekerve, vagy hogy éri fel a műtőasztalt??? De én voltam a féreg.

aug. 28. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!