Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni, ha mentális...

Mit tudok tenni, ha mentális probléma miatt egy jelenléti íves órára nem tudok bejárni?

Figyelt kérdés

Gyerekként szexuálisan abuzáltak, ezért kialakult bennem egy elég erős férfiaktól való félelem. Ez többnyire csak érintéseknél okoz problémát, de vannak olyan férfiak akiknek a hangja, jelenléte is pánikot kelt bennem, hiába nem tettek velem semmi rosszat. Az egyik egyetemi tanárom sajnos ilyen, egy évvel ezelőtt próbáltam végigcsinálni a tárgyat, de végig vagy pánikrohamaim voltak vagy az önnyugató stratégiákra kellett fókuszálnom és így szorongással megúsztam. Lényeg a lényeg, figyelni nem tudtam, viszont borzalmas élmény volt, óráról órára egyre több volt az öngyilkossági gondolatom. Kb. a 8. hét környékére jutottam el oda, hogy inkább meghalok, mint hogy oda mégegyszer kelljen mennem. De szerencsére ekkor egy nálam értelmesebb személy javasolta, hogy hagyjam a tárgyat, majd megcsinálom később, lehet más fogja tartani vagy megoldódik a probléma. De sajnos nem. Amióta megláttam a nevét a tárgynál nem tudok másra gondolni és parázok.

Autista vagyok és szociális fóbiás, még a köszönés is nehezen megy, ezért persze jóformán senkivel nem beszéltem és esélyes, hogy a mostani elsőévesekkel se fog menni, így nem hiszem hogy bárkit meg tudnék kérni, hogy írja alá helyettem. Szóban biztos, hogy nem fog menni senkivel se a kommunikáció, még a szóbeliket is írásban csinálom, nyílván nem véletlenül kaptam ilyen papírt.

Pszichológussal foglalkozom ezzel, de ez egy lassú folyamat, lényegében 0 az esélye annak hogy a közeljövőben megoldódik, a tárgyra meg túl sok dolog épül, hogy tovább halogassam.

Nem tudom mit csináljak, szeretem a tárgyakat amiket tanulok, semmiképpen nem akarom otthagyni az egyetemet. Meg persze tudom, hogy az elmenekülés se megoldás, de nem tudom mi mást tehetnék, tényleg nem érzem azt, hogy egy reális elvárás magammal szemben az, hogy bejárjak oda.

aug. 26. 23:52
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

#10 járok korrepetálásra olyan emberhez aki ehhez hasonló tárgyat tanított a múltban. (És tanulta az anyagot magasabb szinten mint én most.)

Nem, nem orvosi, megnyugodhatsz.

aug. 27. 01:08
 12/44 anonim ***** válasza:
89%

Egyéni tanrendet kérhetsz.

Füldugó is van a világon, és sok autista használja utazáshoz. Próbáld ki!

aug. 27. 04:17
 13/44 A kérdező kommentje:
#12 De ha bedugom a fülem, akkor nem hallom mi történik, ami veszélyes lehet.
aug. 27. 09:25
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen mértékű a problémád, akkor miért nem mentél el még pszichiáterhez?
aug. 27. 09:43
 15/44 A kérdező kommentje:
#14 Jártam egy ideig pszichiáterhez, de a végén az lett a konklúzió, hogy elég a pszichológus, meg a gyógypedagógus (az autizmus miatt járok oda). Meg egyébként se szeretnék gyógyszert szedni, főleg hogy eddig az összes csak rontott a helyzeten.
aug. 27. 10:16
 16/44 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem inkább hagyd ott az egyetemet. Szerinted a munkahelyeden nem lesznek majd férfiak?
aug. 27. 16:01
 17/44 anonim ***** válasza:
Amúgy meg nem írhatja alá senki helyetted a jelenlétit, mert átfuttatják aláírás felismerő programmal és ha jelentősebb elüt az eddigi aláírásoktól vagy nagyon durván hasonló máséhoz, akkor mindkettőtöknek fegyelmi. Ne keverd bajba a szaktársad.
aug. 27. 16:02
 18/44 A kérdező kommentje:

#16 És akkor mit csináljak szerinted? Most komolyan...

#17 Nem is csinálnék ilyet, csak azért írtam le, azt hogy az miért nem menne, hogy ne is javasolja senki. Mondjuk rengetegen írják alá más helyett, mindenféle probléma nélkül, szóval arra amit írsz nem lehet túl nagy esély.

aug. 27. 16:12
 19/44 anonim ***** válasza:
41%

"Amúgy meg nem írhatja alá senki helyetted a jelenlétit, mert átfuttatják aláírás felismerő programmal és ha jelentősebb elüt az eddigi aláírásoktól vagy nagyon durván hasonló máséhoz, akkor mindkettőtöknek fegyelmi. Ne keverd bajba a szaktársad."

Ez emlékeztet arra, amikor anno a gólyák azt hitték, hogy az előadóteremben lévő biztonságikamerákon keresztül fogják majd visszanézni, hogy ki puskázott. :D

aug. 27. 18:16
 20/44 anonim ***** válasza:
0%

KOMOLYAN!

NEM cserélik le a tanárt, és NEM fogják megadni egy gyakorlati óráról a felmentést.

Mellesleg, ahogy már itt írták, hogy vettek fel ide? Minek mentél ide? Hol fogsz melózni így?

aug. 27. 22:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!