Ha állami egyetemen vagyok, de passzíváltatom magam 2 félévre, akkor átraknak fizetősre? Mivel ugye abban a 2 félévben olyan, mintha nem teljesitenék semmit az egyetemen
A felsőoktatási intézmény – a Kormány által rendeletben meghatározott rend szerint – tanévenként köteles önköltséges képzésre átsorolni azt a magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzésben részt vevő hallgatót, aki az utolsó két olyan félév átlagában, amelyben hallgatói jogviszonya nem szünetelt
Forrás: [link] - Wolters Kluwer
Az #1 altal beidezettben benne van a valasz, nem kellett volna lepontozni, de en leirom az egyetemre felkapaszkodott proliszulok gyerekeinek es a ruhatar BSC szakon levoknek is, hogy ertsek: NEM leszel atsorolva.
Az utolso 2 AKTIV felevet nezik atsorolaskor, nem a passzivat.
"Ki ne nyírd már magad bánatodban :D én is passziváltattam magam korábban SZTE-n és ugyanúgy folytattam államin. Verd bele a jogszabályodba"
Ezek szerint az első válaszoló az aktuális jogszabályt másolta be a te tapasztalataid szerint is, mert ott is pont ezt írják. ;)
"eszem megáll, lepirospacsizzák a jogszabályt :D"
Talán azért, mert a Kérdező azt is elvárta volna, hogy értelmezed neki a jogszabályt. Aki nem járt még egyetemre, annak nem olyan világos a különbség aktív és passzív félév között.
#1 köszönöm, abban nem voltam biztos, hogy hogyan nézik a 2 félévet.
Még lenne egy olyan kérdésem, hogy ha első félévben magamnak vettem fel a tárgyaimat, a TO vagy a Neptun valahogyan fogja jelezni, ha nem megfelelő tárgyat vettem fel, vagy esetleg túl kevés óraszámban? Vagy ha megnéztem a szak honlapján a kötelező tárgyaimat, és mindegyikből felvettem egyet (illetve, ahol elmélet és gyakorlat is volt, ott 1-1-et), akkor biztos jól vettem fel? Nem találtam sehol erre vonatkozó tájékoztatást, és nincsen idősebb egyetemista ismerősöm, akitől meg tudnám kérdezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!