Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha állami egyetemen vagyok,...

Ha állami egyetemen vagyok, de passzíváltatom magam 2 félévre, akkor átraknak fizetősre? Mivel ugye abban a 2 félévben olyan, mintha nem teljesitenék semmit az egyetemen

Figyelt kérdés
Illetve, ha majd a második félévtől szeretném passzíváltatni magam, akkor hogyan fogják nézni az utolsó 2 félév átlagát? (hiszen ugye ez az állami hely megtartásának feltétele
aug. 26. 20:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%

A felsőoktatási intézmény – a Kormány által rendeletben meghatározott rend szerint – tanévenként köteles önköltséges képzésre átsorolni azt a magyar állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzésben részt vevő hallgatót, aki az utolsó két olyan félév átlagában, amelyben hallgatói jogviszonya nem szünetelt

Forrás: [link] - Wolters Kluwer

aug. 26. 21:04
 2/17 anonim ***** válasza:
70%
Nem raknak át fizetősre. Ha több, mint 2 félév passzív egymás után, akkor kitesznek. Ha aktív félévben nem érsz el bizonyos számú megszerzett kreditet, mert nem veszel fel annyi értékben vagy nem mész át a vizsgákon, esetleg akkor.
aug. 26. 21:17
 3/17 anonim ***** válasza:
72%
eszem megáll, lepirospacsizzák a jogszabályt :D
aug. 26. 21:20
 4/17 anonim ***** válasza:
0%
Ki ne nyírd már magad bánatodban :D én is passziváltattam magam korábban SZTE-n és ugyanúgy folytattam államin. Verd bele a jogszabályodba
aug. 26. 21:23
 5/17 anonim válasza:
100%

Az #1 altal beidezettben benne van a valasz, nem kellett volna lepontozni, de en leirom az egyetemre felkapaszkodott proliszulok gyerekeinek es a ruhatar BSC szakon levoknek is, hogy ertsek: NEM leszel atsorolva.

Az utolso 2 AKTIV felevet nezik atsorolaskor, nem a passzivat.

aug. 26. 21:28
 6/17 anonim ***** válasza:
79%

"Ki ne nyírd már magad bánatodban :D én is passziváltattam magam korábban SZTE-n és ugyanúgy folytattam államin. Verd bele a jogszabályodba"

Ezek szerint az első válaszoló az aktuális jogszabályt másolta be a te tapasztalataid szerint is, mert ott is pont ezt írják. ;)

aug. 26. 21:44
 7/17 anonim ***** válasza:
76%

"eszem megáll, lepirospacsizzák a jogszabályt :D"

Talán azért, mert a Kérdező azt is elvárta volna, hogy értelmezed neki a jogszabályt. Aki nem járt még egyetemre, annak nem olyan világos a különbség aktív és passzív félév között.

aug. 26. 21:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
7, szerinted hogyan passziváltat, ha nem tudja a kettő közti különbséget? 😂
aug. 26. 22:08
 9/17 A kérdező kommentje:

#1 köszönöm, abban nem voltam biztos, hogy hogyan nézik a 2 félévet.

Még lenne egy olyan kérdésem, hogy ha első félévben magamnak vettem fel a tárgyaimat, a TO vagy a Neptun valahogyan fogja jelezni, ha nem megfelelő tárgyat vettem fel, vagy esetleg túl kevés óraszámban? Vagy ha megnéztem a szak honlapján a kötelező tárgyaimat, és mindegyikből felvettem egyet (illetve, ahol elmélet és gyakorlat is volt, ott 1-1-et), akkor biztos jól vettem fel? Nem találtam sehol erre vonatkozó tájékoztatást, és nincsen idősebb egyetemista ismerősöm, akitől meg tudnám kérdezni

aug. 26. 22:18
 10/17 A kérdező kommentje:
#7 én mindenkit felpontoztam, nem tudom ki nyomot pirosat
aug. 26. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!