Most kezdem szakgimibe a 9. osztályt lehetek magántanuló? Vagy ha átmegyek egy nem szakgimibe akkor lehetek?
Muszáj, hogy magántanuló legyél?
Én úgy tudom, hogy lehetsz.
Lehetsz.
A titkárságon kell jelezni, bár lehet hogy azt megjegyzik hogy eléggé az utolsó pillanatra hagytad a döntést. Ezt általában nem majdnem pont tanév kezdés előtt jelzik.
Más iskolába is lehetsz. Ott amikor a bejelentkezést csinálod már akkor jelzed.
Szülők benne vannak az ötletbe? Mert nekik is kell a beleegyezésük
Lekésted:
A benyújtás határideje
A kérelmeket főszabály szerint az adott tanévet megelőző június 15. napjáig lehet benyújtani. Ezt követően csak abban az esetben lehet egyéni munkarendet kérelmezni, ha olyan körülmény merül fel, mely megakadályozza, hogy a tanuló mindennapos iskolába járással teljesítse tanulmányi kötelezettségeit.
Tegnap írta ki a kérdést a 10.kel kapcsolatban. Ma azért kilencedik szerintem mert ma délelőtt volt a pótvizsga ami nem sikerült így már kilencedik a kérdés.
Szerintem ilyen későn sem iskolát sem tanrendet nem válthatsz.
Ismételed a kilencediken nappalin ahol eddig tanultál.
Amúgy gondolom a szégyen miatt akarnád elrejteni magad másik iskolába vagy tanrendben de hidd el nem olyan vészes mint gondolod.
Nálunk is volt olyan kilencedikben aki azért volt ott mert megbukot. Senkit nem érdekelt. Első héten páran megkédeztük hogy akkor ez most tényleg igaz de utána lecsengett a téma.
Idei tanévben már tuti nem tudsz magantanuló lenni.
Jövőre tudod kérelmezni, a következő tanévedre június 15.-éig, szülői beleegyezéssel és elfogadható indoklással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!