Tippek a sulivaltashoz?
Először is: ne érdekeljen, hogy mit gondolnak. Én szinte állandóan az új gyerek voltam, és ez a mentalitás segített a legtöbbet nekem. Lehet valakinek pont az fog tetszeni, hogy zöld a hajad, lehet valakinek meg pont az nem fog tetszeni.
Az első pár napban valószínűleg "rádrepülnek" majd páran, hogy jobban megismerjenek, de ne szűkítsd le rájuk az ismeretségi körödet. Szünetben, meg ahogy van lehetőséged beszélgetni emberekkel, próbálj meg minél több mindenkivel pár szót váltani, hátha pont olyan emberrel jössz ki jól, akiről elsőre nem gondoltad volna.
Amit még tudok tanácsolni, hogy nagyjából találd ki előre, hogy mit tudsz magadról gyorsan elmondani pár mondatban. Tőlem a legtöbb tanár megkérdezte, hogy ki vagyok mit csinálok, esetleg mi a hobbim. Én nagyon introvertált vagyok, így általában leblokkoltam és nem tudtam semmi értelmeset összehozni ilyenkor.
Ja, és ha van valamilyen szociális esemény, mindenképpen menj el, próbálj keresni neked való szakkört, nem muszáj feltétlenül az osztálytársaiddal haverkodnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!