Érdemes most iskolát váltani?
Figyelt kérdés
9.-es vagyok jelenleg egy technikumba járok, igazából érdekel a szak amit tanulok, jó osztályom van, tanárokra sincsen panaszom(néhányat lesztámítva, de ilyen mindig van), viszont rájöttem, hogy nem szeretnék ilyen téren dolgozni, nem tudom így, ilyen szakon dolgozni. Szívesen átmánnék egy "sima" gimnáziumba, viszont úgy hallottam, hogy csak akkor vesznek át embereket, ha ott van hely. Gimnáziumba 2 nyelvet kell tanulni, viszont én világéletemben csak angolt tanultam, viszont abból már B2-es nyelvvizsgám van. Érdemes még ilyen korán vgay majd csak félévkor átmenni? Úgy hallottam, hogy amilyen tantárgyat nem tanulok, abból kell, hogy írjak felmérőt, vagy ilyesmit? Igazából a legfőbb kérdésem, viszont az lenne, hogy váltsak iskolát, mivel érdekel, meg minden, de nem szeretnék ilyen téren dolgozni, váltsak iskolát(illetve az előbbi két kérdésre is várom a válaszotokat, köszi.)?2022. okt. 4. 19:02
1/13 anonim válasza:
Ha érdekel, s jó a sorod, akkor igenis, végezzed inkább el. Nem tudhatod mit hoz a jövő, s azért van egy szakma a kezedben, plusz ugye az érettségi. S második szakmát bármikor tanulhatsz a mostani után is, miután elvégezted. Szóval, inkább ne.
2/13 anonim válasza:
Váltani úgy lehet, ha az átvevő iskola igazgatója engedélyezi. Az engedélyt feltételhez kötheti pl. vizsgák letétele de el is utasíthat. Utóbbi esetben jövőre felvételizz oda eleve.
3/13 A kérdező kommentje:
1-es és ha mondjuk esetleg egyetemen tovább szeretnék majd tanulni, akkor nem lenne jobb egy gimnázium?
2022. okt. 4. 19:36
4/13 anonim válasza:
3. Semmit nem számít. Merőben más az egyetem.
6/13 A kérdező kommentje:
5-ös szerinted megérné iskolát váltani és ha igen mikor, mivel még nem akarok elhamarkodott döntést hozni
2022. okt. 4. 20:09
7/13 anonim válasza:
Ha egyetemre akarsz menni, akkor mielőbb. Más a tananyag és más a színvonal egy gimnáziumban.
8/13 anonim válasza:
A jobb gimik most kilencedikben teljesen fel vannak töltve így nagy valószínűséggel elhajtanak. Rosszabb gimikbe van esélyed, de más kérdés, hogy megéri e. Javaslom nézz ki néhány gimit és a szüleid próba szerencse alapon hívják fel hátha sikered lesz.
9/13 A kérdező kommentje:
Hát a mi városunkban 4 gimnázium van, 1 ami eléggé gyenge, 1 ahol nincs még a 9.-eseknek sincs szabad ideje, 1 ami prémium iskola, ahová járnak a nagy ember gyerekei és 1 ami szimpatikus nekem, kíváncsi vagyok, hogy ott van-e még hely, ha ott nincs akkor fogalmam sincs, hogy mi legyen.
2022. okt. 4. 20:57
10/13 anonim válasza:
9. Most akarsz tanulni vagy sem? Mi az, hogy nincs szabad idejük,ez ostobaság de nem is lehet szempont a választásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!