Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jó tanár lenne belőlem?

Jó tanár lenne belőlem?

Figyelt kérdés

2.éves közgász hallgató vagyok.

A tanításba vetett hitem akkor ingott meg amikor rájöttem, hogya türelmemen nagyon sokat kéne csiszolni, és a fizetés is eléggé nagy hátulütő. Félek attól is, hogy rossz sulit kapnék, ahol eléggé aluledukált diákok vannak, és nehéz lenne nevelni őket.

De ezeken felül imádom a földrajzot, és a történelmet, szívesen tanítanám, szívesen dolgoznék ki feladatokat a diákoknak, és ha jó osztályom lenne, akik normálisak, és tisztelnek (tudom rajtam is nagyon múlik, de azért örülnék ha egy alap meglenne) akkor szívesen foglalkoznék tinikkel.

Ami még visszahúz, az az, hogy külföldön nem sokat érnek egy olyan tanári diplomával amit magyarországon szereztem...

aug. 15. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
47%

"Félek attól is, hogy rossz sulit kapnék, ahol eléggé aluledukált diákok vannak, és nehéz lenne nevelni őket."

Miért? Ha ez inkább a diákokról szól, nem rólad, akkor nem ugyanaz a cél, hogy a lehető legtöbbet ki tud hozni belőlük?

aug. 15. 12:36
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Ezek alapján mi nem tudjuk megállapítani. Nem tudjuk, hogyan bánnál a diákokkal, ha valami nehezen megy neki, megfelelően tudnál-e segíteni. Ki kell próbálni, akár magánban. A türelem viszont nagyon kell hozzá, főleg egy osztálynál.
aug. 15. 12:36
 3/9 A kérdező kommentje:

#1 dehogyisnem, csak egész életemben rossz környezetben voltam, és nem akarom tanárként azt a stresszt is már.

És könnyű ezeket kiforgatni, de lehet, hogy ha bele rokkanok is, nem fogom egy cicababával, vagy egy roma gyerekkel megkedveltetni a történelmet, és ha sok ilyenem lesz, az kínszenvedés

aug. 15. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:
36%
#3: ez nem kiforgatás volt, de ha már most negatív dolgot magyarázol bele a véleményembe, akkor inkább megtartom magamnak...
aug. 15. 13:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Te határozod meg, hogy hol dolgozol, viszont tanárként főleg Magyarországon. De most már fejezd be azt az egyetemet, amit elkezdtél, majd utána gondolkozol a tanárin.
aug. 15. 13:19
 6/9 A kérdező kommentje:
#4 nem a te véleményedre irányult, hanem összességében nem szeretném ha azt hinnék, hogy én egy tökéletes osztályt szeretnék aki mindenki egy kisangyal, és nem kell velük foglalkozni, nagyon is szeretnék velük foglalkozni, csak komolyabb ügyekben, és nem abban, hogy ne ordibáljon vagy köpködjön, mint pl az én volt osztálytársaim közül néhányan
aug. 15. 13:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A fenitek alapján nem lehet megmondani, hogy milyen tanár lenne belőled. De ha ezek a dolgok aggasztanak, akkor maradj a közgazdász vonalon, esetleg végezz el egy közgazdásztanárit és óraadóként felnőtt szakképzésben taníts szakmai tárgyakat. Ki tudod élni a pedagógiai ambícióidat, mellette lesz időd olyan munkára, amivel pénzt is tudsz keresni, és ott már kevesebb olyan tanuló lesz, akik csak muszájból vannak ott, és magatartásproblémáik vannak.
aug. 15. 14:10
 8/9 anonim ***** válasza:
31%

Közgázos vagy és törit, meg földrajzot szeretnél?

Nem érzel ebben valami ellentmondást?

Amúgy félek, nem lennél alkalmas; s tudod miért? Mert az írásod alapján nem úgy néz ki, hogy rendben lenne az önbizalmad... Tanárnak azért nem árt, ha van önbizalma...

aug. 15. 14:54
 9/9 A kérdező kommentje:
Közgáznál mi a baj a törivel és föcivel?
aug. 19. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!