Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehet belőlem is tanár?

Lehet belőlem is tanár?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy miután elvégeztem egy eü-s szakmát és diploma a kezemben, de bizonyos idő után úgy gondolnám, hogy elmegyek tanítani (családban is sok tanár volt, szeretek magyarázni és hát a "véremben" van), de nem tudom kell akkor valami plusz képzés hozzá, esetleg az nélkül is elmehetek pl egy középiskolába tanítani, vagy csak az lehet tanár aki tanári karon végzett? Ha valaki eltudná mondani nekem hogy működik ez, nagyon megköszönném :)

2021. máj. 20. 01:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy általános és középiskolában taníthass, külön ilyen irányú diploma kell. Annak nézz utána, hogy esetleg van-e olyan mester, amivel egészségügyi szakközépiskolában taníthatnál ilyen jellegű tárgyakat.
2021. máj. 20. 01:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Egy ápolónői papírral, vagy orvosi diplomával nem taníthatsz gimnáziumban. Ehhez valamilyen tanári szakot kell elvégezned (5+1 év).

Szakgimiben szakmai tanár lehetsz de elég szűk ez a réteg.

2021. máj. 20. 07:14
 3/4 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen a válaszokat :)
2021. máj. 20. 08:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Mesterképzés után mehetsz 2 féléves tanári mesterképzésre is, a te esetedben ajánlanám az egyszakos biológiatanár szakot.
2021. máj. 20. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!