Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy érdemes felkészülnöm az...

Hogy érdemes felkészülnöm az emelt töri érettségire?

Figyelt kérdés

Májusban írom az emelt szintű történelem érettségit, és minimum 80%-ot szeretnék elérni. Szeretnék néhány gyakorlati tanácsot kérni tőletek a felkészüléshez. Kérlek, osszátok meg velem tapasztalataitokat és javaslataitokat az alábbi témákban:

Könyvek és források, jegyzetek: Mely könyveket, tankönyveket vagy egyéb forrásokat ajánlanátok az emelt szintű történelem érettségire való felkészüléshez? Van-e valami, amit érdemes beszerezni vagy elolvasni?

Tanulási módszerek: Milyen tanulási technikákat és stratégiákat javasoltok? Hogyan érdemes struktúrálni a tanulást, hogy hatékony legyen?

Mikor kezdjem el: Mikor érdemes elkezdeni a felkészülést, és mennyi időt célszerű rászánni hetente? Milyen ütemezést ajánlotok?

Magántanár: Szerintetek érdemes magántanárt fogadni? Milyen előnyökkel járhat, és hogyan találjak megfelelő tanárt?

Gyakorlófeladatok és tesztek: Hol találhatók jó gyakorlófeladatok és tesztek, amelyek segíthetnek a felkészülésben?

Bármilyen tanács, tipp vagy tapasztalat hasznos lenne számomra. Előre is köszönöm.

aug. 12. 02:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem érdemes töriből magántanár, mert nem sokat tud hozzátenni. Egyedül kell megtanulnod, ez a titka. Csak a tankönyvből tanulj, más könyv felesleges, mivel az érettségit is a NAT szerint állítják össze, a tankönyv alapján. Szerintem egy/fél tanévet szánj rá, attól függ milyen gyorsan tanulsz. De gondolom faktos leszel az iskolában is.

Ha már megvan nagyjából az elmélet, akkor kezd el csinàlni az előző évek feladatsorait. Ennél jobban szerintem nem tudsz készülni.

Egyébként melyik szak a cél?:)

aug. 12. 05:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem hogy én ezzel a módszerrel írtam idén 87%-os emeltet.
aug. 12. 05:47
 3/5 anonim ***** válasza:
81%

Hivatalos tankönyv és atlasz kell (mindegy, hogy jó-e, az hasznos és kész) és ez jó még: [link]

Írásbeli értettségi követelmények itt: emeltre az emelt ÉS a középszintű oszlop témakörei is kellenek [link]

Szóbeli tematika majd decemberben le

A fennmaradt hetekre oszd le az írásbeli témaköröket és haladj velük előre, tanulás/ismétlés + tanult/ismételt anyaghoz kapcsolódó feladatmegoldás és esszéírás gyakorlása

Tanár nem feltétlenül kell, de az esszéírás, a szóbeli gyakorlása és az esetlegesen nem megértett anyagrészek miatt jól jöhet.

Korábbi érettségi feladatsorok itt vannak: [link]

aug. 12. 06:13
 4/5 anonim ***** válasza:
53%
Ja, és 2:50-kor aludni kell ám! :D - Ezt javasolja a #3-as, mint töritanár :))
aug. 12. 06:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
aug. 12. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!