Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi történik Diákhitel kötelező...

Mi történik Diákhitel kötelező törlesztés túlfizetése esetén?

Figyelt kérdés
Véletlenül kötelező törlesztésként fizettem be, amit előtörlesztésként akartam, ez pedig nagyobb összeg, mint a kötelező lenne. Ilyenkoe mi történik? Ha 12 ezer a kötelező, én 50 ezret fizettem be, a többi 48 ezer automatikusan előtörlesztés lesz? Vagy az 50 ezer előtörlesztés lesz éa még külön fizessek be 12 ezret? Vagy ezzel előre letudtam több hónap kötelező törlesztését?

2024. aug. 9. 09:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én anno direkt 10-el többet fizettem, mint a kötelező, úgyhogy ami a túlfizetés volt azt előtörlesztésnek számították. Olyat nem lehet hogy többet befizetsz és akkor hónapokig nem kell, de már külön a 12-t se kell a hónapban újra.
2024. aug. 9. 10:03
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor hagyom ahogy van, majd jövő hónapban lehet hogy külön megy a 12 ezer kötelező es felette valamennyi előtörlesztés.

Van DH2-m is, de oda nyilván csak a kötelező megy, mert 0%-os hitel...

2024. aug. 9. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!