Mi történik Diákhitel kötelező törlesztés túlfizetése esetén?
Figyelt kérdés
Véletlenül kötelező törlesztésként fizettem be, amit előtörlesztésként akartam, ez pedig nagyobb összeg, mint a kötelező lenne. Ilyenkoe mi történik? Ha 12 ezer a kötelező, én 50 ezret fizettem be, a többi 48 ezer automatikusan előtörlesztés lesz? Vagy az 50 ezer előtörlesztés lesz éa még külön fizessek be 12 ezret? Vagy ezzel előre letudtam több hónap kötelező törlesztését?aug. 9. 09:27
1/2 anonim válasza:
Én anno direkt 10-el többet fizettem, mint a kötelező, úgyhogy ami a túlfizetés volt azt előtörlesztésnek számították. Olyat nem lehet hogy többet befizetsz és akkor hónapokig nem kell, de már külön a 12-t se kell a hónapban újra.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor hagyom ahogy van, majd jövő hónapban lehet hogy külön megy a 12 ezer kötelező es felette valamennyi előtörlesztés.
Van DH2-m is, de oda nyilván csak a kötelező megy, mert 0%-os hitel...
aug. 9. 11:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!