sziasztok . nagyon nagy dilemma és kétségbeesés jellemző a mindennapjaimban. leírom miért van ez így. 11.ik évemet most fejeztem be a gimnáziumban és nagyon úgy tűnik, hogy a jogi van a pszichológiai pályán szeretném a tanulmányaimat folytatni. sajnos eleve hátránnyal tudok indulni, hiszen általános iskolában nem tanultunk semmit sem töriből, a dolgozatok válaszait kellett bemagolnunk. gimiben jobb a helyzet mert igaz hogy a tanár borzasztó (nem mondok sose rosszat egy tanárra sem, de ahogy tanít, úgy nem készít fel érettségire ) szóval egy szónak is 100 a vége , nem tudok semmit sem töriből. én minden tantárgyból már 11 éve kitűnő vagyok, így én szívesen foglalkoztam volna a törivel is , de mivel nem volt kötelező úgymond, ezért neem tanultam. most tavasszal megcsináltam az előrehozott német középszintű érettségimet, és most szeretnék majd ősszel emeltezni. nem tudom mennyi % lesz de remeénykedem hogy legalább a 60-at elérem. szóval egy emelt az fix. az lenne a kérdésem ha az összes többi középszintű érettségimre rágyakorlok és nagyon tanulom hogy mindenből legalább egy négyest vagy egy ötöst elérjek és lesz egy fix német emeltem, úgy tényleg nem lenne esélyem bekerülni? (DE-ÁJK)
Száz szónak is egy. Az írásod alapján azért nem gondolom, hogy az éltanulók csoportját erősíted... Ha ezzel a fogalmazással kitűnő vagy, az egy gyenge iskola, szóval hajts rá.
aug. 7. 17:05
2/13 A kérdező kommentje:
rosszindulató kommentekre nem vagyok kiváncsi. főleg, hogy a szavakat helyesen írtam, max elgépeltem, óriási, nem ez volt a kérdésem lényege, de ha szerinted ez volt a lényeg, akkor meg neked is van mit javítani a szövegértéseden.
aug. 7. 17:12
3/13 anonim válasza:
Hiába háborodsz fel, az esszéidet meg kell írnod valahogy, és ez nem színvonal. Sem magyarból, sem történelemből, sem másból. Jót akarok, mert látszik, hogy ha valóban kitűnő vagy, azért az nem valami erős helyen kitűnő... ÉS az érettségin az ilyeneket szokták meglepetések érni, sajnos.
aug. 7. 17:15
4/13 A kérdező kommentje:
elismerem, hogy pl a 11.ik alak az nem helyes, tudom jól. 11.-ik a helyes alak, de ne ezen akadjunk már fel. nem volt kedvem nagybetűkkel meg hasonló dolgokat figyelembe véve írni. hidd el tudok helyesen írni. én csak feltettem egy kérdést, hogy hátha kapok választ a kérdésemre. ennyi az egész. köszönöm szépen a figyelmeztetést majd legközelebb JOBBAN odafigyelek mit rakok ki;´)
aug. 7. 17:18
5/13 anonim válasza:
Meg kell nézni a Felvi.hu-n, hogy mik az adott szakok bemeneti követelményei és erre készülni.
Ha jól értem, emelt szintű tárgyként elfogadják a németet.
5.-ik válaszoló, bár ne írtál volna semmit, de végülis nevettünk egy jót szóval megérte puszi
aug. 7. 17:25
7/13 anonim válasza:
Sztm hulye vagy.
Ezert tart itt ez az orszag mert ilyen hulyek az emberek.
Míg ezeket a kerdeseket olvasod inkabb menj es torikonyvet olvass vagy banja a rak h mit olvasol.
Majd valamibol csak megélsz leszel kozmunkas oszt cső
Dave😋
aug. 7. 17:27
8/13 anonim válasza:
Az embernek az íráskészségéből elég sokmindent lehet determinálni. Neked pont úgy sikerült ideböffentened ezt a regényt, mint aki a tálentuma alapján nem fogja többre vinni mint egy 3 műszakos betanított munkás. Ilyen íráskészséggel kizárt dolog, hogy akár a jogi egyetemet elvégezd, akár jogi pályán megálld a helyedet. Pszichológusként pedig szintén esélytelen, oda be sem kerülsz.
aug. 7. 17:28
9/13 anonim válasza:
Elég más irány a kettő, úgyhogy előbb döntsd el melyiket szeretnéd. Egy érv a pszichológia mellett, hogy ott nem fog kelleni a töri emelt egyáltalán, jognál pedig nagyon fontos lesz, mert arra épül kb minden.
A pszichológia amúgyis könnyebb szak, max bejutni nehezebb, én azt ajánlom a jog helyett. A kilátások is jobbak vele
aug. 7. 17:31
10/13 anonim válasza:
Szerelmesnek lenni olyan mintha behugyoztál volna.
Mindenki látja rajtad,de csak te érzed a melegét :)
Ennyi a velemenyem az egeszrol es elobb tanulj meg irni te fogyatekos🤡
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!