Szerintetek az orvosi egyetem elég tudást ad a hallgatóknak, hogy jó orvosok legyenek?
Nincs. A kezdő orvosnak még rengeteget kell tanulnia.
Aztán meg az egész pályafutása alatt, folyamatosan követni az újabb orvoslási módszereket, és megtanulni.
6 én orvosi egyetem után még 3-6 év rezidensi idő következik a szakvozsga miatt. Van aki több szakvizsgát csinál.
Önmagában az orvosi egyetem elvégzésétől nem leszel jó orvos.
Abszolút nem. Csak egy alapkő.
Kell, hogy megtaláld a neked megfelelő szakterületet, rátermett legyél, és nekem pl. sokat segített, hogy már egyetem alatt dolgoztam olyan területen, ami engem érdekelt. Mire kijöttem az egyetemről és elhelyezkedtem, így meglehetősen ütőképes kezdő orvosa voltam az olsztályon.
Egyik egyetem sem ad önmagábán elég tudást ahhoz, hogy jó szakember legyél. Semmilyen területen.
Viszont a jó egyetemek jó alapokat tudnak adni ahhoz, hogy a későbbiekben jó szakember legyél. Ezt viszont teljesítik az orvosi egyetemeink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!