Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek az orvosi egyetem...

Szerintetek az orvosi egyetem elég tudást ad a hallgatóknak, hogy jó orvosok legyenek?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek egy orvosi végzett tudásban fel e van készülve az orvoslására vagy itt is emberfüggő kiből lesz jó szakember? Valaki pedig elvégzése, mert vannak adottságai hozzá?

2024. aug. 6. 18:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mindegy milyen egyetem, egyik se ad elég tudást ahhoz, hogy egyből kiváló szakember légy. Csak rajtad múlik.

Az igazi tanulás az egyetem után kezdődik.

Én mentőápoló vagyok és mikor megkaptam a végzettséget tiszta sötét voltam az elején. Aztán fokozatosan bele tanultam. A lényeg, hogy a betegek ne igyák meg a tanulásod levét, de erre találták ki a TETRA rádiót meg a telefonos konzultációt.

szept. 2. 09:35
 12/13 anonim ***** válasza:
Édeskevés. 3 év rezidenség után is csak kapizsgálom a dolgokat. Jó orvos a rengeteg tapasztalattal (na és persze önképzéssel) lehetsz, ezek évek.
szept. 2. 18:23
 13/13 anonim ***** válasza:
56%

Nem. Részben emberfüggő, de sok mindentől függ.

Eleve érdemes már az egyetem utolsó éveiben arra orientálódni, ami az ember érdekli. Én például az utolsó években voltam ápoló, illetve bejártam olyan helyekre gyakorlatot szerezni, ami a szakmai érdeklődésem iránya volt.

Az egyetem önmagában nemigen ad sok gyakorlatiasságot, aki úgy megy betegágy mellé dolgozni, hogy csak megcsinálta a kötelező dolgokat a 6 év alatt, esetleg kutatott, annak sok idő kell, míg felveszi a fonalat.

Az emberi része is nagyon fontos, azt nem lehet tanulni, vagy alkalmas ilyen szempontból, vagy nem. Világnézet, érzelmi intelligencia, kommunikációs készség stb. befolyásolják.

Fontos az adottság is, hogy azt a szakterületet válaszd, ami lehetőség szerint passzol is az érdeklődésedhez, habitusodhoz, tehetségedhez.

szept. 7. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!