Milyen (emelt érettségire felkészítő) informatikatanfolyamot ajánlotok?
Digitális kultúrára gondolsz? Informatikából idéntől nem lehet érettségizni.
Én idén emelteztem, túlzás nélkül 3 hónap alatt készültem fel. 90% felett teljesítettem, és nem éreztem megterhelve magam egy pillanatra sem. :)
Szerintem a titka, hogy előző évek érettségi feladatait gyakorold. Az érettségin 120 pontot fog érni a gyakorlati vizsga, és 30-at a szóbeli, így szerintem koncentrálj a gyakorlatira. Gyakorlatin szó szerint csak 3 "témakört" kell begyakorolnod. A programozás és az adatbáziskezelés kötelező, a 3. pedig vagy táblázatkezelés, vagy bármilyen dokumentumkészítés. Itt én ajánlanám, hogy Excelből készülj fel teljesen, úgy hozzáállva, hogy te 100%-osan táblázatkezelést fogsz választani. Én így csináltam, ezért bele se kellett néznem a szövegszerkesztésbe, vektorgrafikába, pixelgrafikába, bemutatókészítésbe, weblaszerkesztésbe, meg ezekbe a finomságokba. Sok időt megspórolsz magadnak, ha tudatosan csak a táblázatkezelésre készülsz. Így csak ezt a 3 dolgot kell megtanulnod: táblázatkezelés, adatbáziskezelés, programozás. Ezekre pedig a legjobban gyakorlással fogsz tudni felkészülni, nem könyvekből. Eleinte nehéz lesz, és az egészet a megoldókulcs alapján fogod csinálni, aztán egyre több minden megy majd egyedül. (Youtubeon szinte minden feladat megoldása fent van, csinálhatod a videóval együtt, vagy ellenőrzésképp megnézheted. Nekem ez is sokat segített.)
A szóbeliről meg annyit, hogy egy mukkot se tanultam rá, így a dokumentumkészítéshez egy mukkot nem tudtam magamtól hozzászólni. Max pontom lett. :)
A szóbeli 3 részből áll: 12 pont a beszédkészség, logikusság, meg további potyaszempontok; 10 pont a programozás; és 8 pont "minden más". Így jön ki a 30 pont. Itt is a leginkább a programozásra fókuszálj. De ezen a részen ne izgulj, kapsz gépet, és legalább 30 perc felkészülési időt. Én ott fedeztem fel helyben a Word szépségeit. :)
Remélem tudtam segíteni.
Még a gyakorlati vizsgához az fontos lehet, hogy a 120 pont hogyan épül fel: 50pont algoritmizálás, 35pont adatbáziskezelés, 35pont dokumentumkészítés. Ezen a részen is a programozást érdemes megnyomni.
150 pontból gyakorlatin 50, szóbelin 10 pontot ér a programozás. Ez összesen 60. A programozást húzd meg a legjobban!
Igazából azért így íródott ki a kérdés, mert nagyon rossz tanáraim voltak egész életemben, úgyhogy nagyon nagy homályok vannak a fejemben ebből a tantárgyból. De ha szerinted nem gond, ha eleinte csak megoldókulcs alapján megy egy-egy feladat, akkor nekiállok majd :)
(De azért várom a javaslatokat, ha tud valaki jól bevált helyről)
Az előző vagyok.
Én nem is tanultam infót emelten, amit tanultam azt is csak 11. osztályig, és inkább játszottam az összes órán. :) Szóval hidd el, nekem is tiszta homály volt minden. Én is kerestem ilyen helyeket, és nem találtam, így folyamodtam ehhez a youtube oktatáshoz. A könyvek, amiket néztem, borzalmasak voltak. A NATos is meg a Mozaikos is. De azt mondom, így is kivitelezhető, sőt talán jobb is, hogy nem találtam könyvet.
Komolyan? Köszönöm, ezzel most erőt öntöttél belém :)
Youtuberól mit ajánlanál? Volt amikor nekiálltam, viszont többnyire nem túl jó videókat fogtam ki
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!