Hol lehet találni olyan személyt aki támogatná az egyetemi tanulmányaimat ? Jogásznak tanulok a tandíj egy iszonyú nagy összeg számomra és mivel több fel testvérem is van ezért édesapám nem tud úgy mellém állni. Bármilyen támogatást…
Mennyi most a tandíj 300-350.000? Ennyit meg lehet keresni nyáron, de ha úgy van, dolgozol suli mellett is.
Miért fizetősön vagy? A sztoriból úgy veszem ki, hogy bőven lennének államilag támogatott féléveid. Vagy nem kellett volna megjelölni a fizetős szakot, vagy jobban kellett volna igyekezni érettségin, hogy bekerülj államira. Most is bekerülhetsz államira (jövő ősszel), de ahhoz hoznod kell azt az átlagot.
Ott lakik a kollégiumban és tandíj mentes akinek két szülője van és meg ösztön díjat is kap - olyan eredménnyel felvételizett és olyan eredménnyel végzi jelenleg az egyetemet, hogy erre jogosult.
Igen, "igazságtalannak" tűnhet, de attól, hogy neked szr, más még lehet ezekre jogosult. Persze, a kolis pályázatok sokszor nem a valóság alapján szelektálnak, nálunk is van, aki a városban lakik, de a koli kedvéért bejelentkezett a határ mellett élő nagymama lakcímére stb.
Ilyen támogató szervezetről nem tudok sajnos.
Szia! Én ugyan ez voltam..Bár nekem, akkor már volt egy webdesigner végzettségem, amire gyűjtögettem a pénzemet és azzal nagyon jól keresek, Így az egyetem alatt a kollégiumba tanultam és dolgoztam.
Kollégista vagy? Nekem az volt még a szerencsés, hogy az voltam.
A helyzeted valóban kihívásokkal teli, és megértem, hogy hogyan lehet frusztráló, amikor minden erőfeszítésed ellenére nehézségekbe ütközöl az egyetemi tanulmányaid finanszírozásában.
Először is, fontos lehet, hogy konzultálj az egyetem pénzügyi osztályával vagy hallgatói tanácsadóval. Ők gyakran ismerik az ösztöndíj lehetőségeket, a diákhitel programokat és más támogatási lehetőségeket, amelyek segíthetnek a tandíj és lakbér fedezésében.
Ezen kívül érdemes lehet körbenézni olyan civil szervezetek vagy alapítványok után, amelyek támogatják azokat az egyetemistákat, akik hasonló nehezítő körülmények között tanulnak. Magyarországon például több alapítvány is létezik, amelyek felsőoktatási ösztöndíjakkal vagy támogatással segítik az rászoruló diákokat. Néhány ilyen alapítvány és szervezet lehet például a Péterváry Alapítvány vagy a Sapientia Alapítvány, amelyek közül egyesek specifikusan rászoruló diákokat támogatnak.
Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB)
Nemzeti Tehetség Program
Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) ösztöndíjak
Tempus Közalapítvány
József Attila Alapítvány
én ezeket ismerem még...azt nem tudom, hogy ebből nekem melyik lehetne a megfelelő
7. : szerintem egy olyan dologra amiről ilyen könnyedén lemondtal soha nem is vagytal igazán ..
8. :Nagyon szépen Koszonom a segítséget ! Utána nézek !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!