Spanyolországban keresett szakma a tanár?
Tanár szeretnék lenni (föci-töri), és szeretnék kiköltözni külföldre, főleg spanyolba.
Ehhez külön spanyolul kell tanuljan ezeket, vagy egyáltalán spanyolországban van kereslete a tanároknak?
Egy időben hallottam, hogy kerestek tanárokat külföldre is, mert a magyar tanárok jól felkészültek, és tanárból ott is hiány van. Angliáról hallottam, spanyolokat nem tudom. Viszont ezek természettudományos tantárgyak, kémia, fizika, matek. Amiből itt is hiány van, és a közhiedelemmel ellentétben ezeket nagyon nehéz elvégezni.
Bár szerintem a világon mindenhol alulfizetett szakma a tanár, bár nyilván vannak fokozatok.
Egy töri-földrajzzal szerintem semmire nem mész külföldön, az a két legegyszerűbb tanárszak. Ráadásul történelemben jellemzően minden országnak a saját történelme a hangsúlyos.
Szerintem egy magyar föci-töri szakkal nehéz lenne elhelyezkedni külföldön. Inkább a matek-fizika-kémia-informatika az, ami univerzálisan működik bárhol.
Talán inkább azt nézném meg a helyedben, hogy milyen lehetőségek vannak külföldi egyetemi képzéseken. Például Dániában ingyenes az egyetemi oktatás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!