Milyen egyetemre menjek? Mi legyen belőlem?
11.-es leszek jövőre. Történelemből és angolból tervezek emelt érettségit tenni. A történelmet, irodalmat szeretem, de a nyelvekkel sincs bajom (angol és német óraim vannak).
Minden véleményre kíváncsi vagyok! Milyen egyetemre kéne mennem? Mivel tudnék érvényesülni?
Én a jogit vagy a gazdaságit mondanám. A Pszichológiát sokan hagyják ott, mert nem éppen azt kapják amire számítani szerettek volna. Nagyon sok a biológia és van a mumus a statisztika, ha esetlegesen nem szereted a matekot, bár akkor a gazdasági is elvetendő.
Sok olyan BTK szak is van, ami a hiedelemmel ellentétben jól kereső szakma. Esetlegesen a fordító-tolmács, kommunikáció és média, túrizmus-vendéglátás stb
A turizmus vendéglátás általában gazdasági karon szokott lenni. A kommunikáció és médiatudománynál őszintén érdekel hogy lehet jól keresni xd a fordító-tolmácsból pedig Dunát lehetne rekeszteni, végezzen el inkább egy gazdmen képzést angolul és menjen el gazdasági szakfordítónak (vagy bármilyen más szak angol nyelvű képzését), azzal még van jövő. De semmiképp ne anglisztikára menjen sima altalanos angol fordítónak.
Ha esetleg érdekelnek pl a szláv vagy skandináv nyelvek (vagy a szélesebb körben ismertek is pl német, francia) ne germanisztika, skandinavisztikát vagy szlavisztikát válassz, menj el inkább nyelvtanárnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!