Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogász diploma megszerzése...

Jogász diploma megszerzése után gyerek?

Figyelt kérdés

Párommal tervezünk gyerekvállalást, legkésőbb 25 évesen (1 év múlva), miután lediplomáztam már szeretnék gyereket. Ha diplomaosztás után 1-2 évre kiesek a munkavállalásból, van lehetőség a jogi szakvizsgára készülést elkezdeni/elhelyezkedni jogi területen jelentősebb megkülönböztetés nélkül, vagy várnunk kéne még 4 évet…? Jelen állás szerint meglesz a summa cum laude, OTDK-n és versenyek voltam, ezt fel tudom mutatni.

Nem várok olyan kommenteket, hogy előre kellett volna gondolkodni szakválasztást illetően és társai. Így hozta az élet, én sem tudtam, mire számítsak az 4 évre rá az egyetem elkezdéséhez képest. Köszönöm az értelmes, hozzáértő válaszokat.

júl. 8. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Igen, mi akadálya lenne?
júl. 8. 21:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Mivel nagy a verseny a munkaerőpiacon, próbálok tartózkodni minden olyan dologtól, ami hátrányban indítana a munkavállalásban. Ezért is törekedtem a jó eredményekre, jártam versenyekre. Arra is gondoltam, hogy elvégzek egy szakjogász képzést, amikor már képes vagyok rá, bár nem tudom, mennyire ad nagy pluszt egy ilyen.
júl. 9. 07:34
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Mi az, hogy 25 éves korodig legkésőbb? Ennek érzésből kéne jönnie, nem számok alapján. Felvettétek a CSOK-ot??
júl. 9. 08:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Megjött az érzés, igen, csak be akarom fejezni az egyetemet 😂
júl. 9. 10:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 27 évesen sem késő...amíg 2-el kezdődik az életkorod addig végképp nem késő.
júl. 9. 11:52
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem befolyásol, nem értem ezt a logikát. Az életkor miért számítana?

A szakjogász képzést pedig nincs értelme ezért elvégezni, mert önmagában semmi pluszt nem ad.

júl. 9. 16:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!