Magyar érettségi bizonyítvány romániából kiköltözöttnek, lehetséges?
Figyelt kérdés
Erdélyből költöztem ki Magyarországra, otthon elvégeztem a 12 osztályt és megpróbáltam az érettségit. A román sajnos nem sikerül, viszont a többi tehát a magyar, a biológiai, és a matematika érettségi elég jó eredménnyel sikerült. Van informatikából és angolból hivatalos diplomám, tehát azok is meg vannak. Viszont, a román állam szemében nincs érettségim mivel egy nem sikerült(a román). És az lenne a kérdés, hogy a magyar állam tudna nekem adni érettségit úgy, hogy a románom nincs meg? Mert úgy-e Magyarországon nem kell románból érettségizni.júl. 7. 18:01
1/6 anonim válasza:
Egy tárgy esetén úgy tudom lehet különbözetet tenni, de ne írjak hülyeséget
2/6 anonim válasza:
Es ezt csak ugy nesze tessék alapon, vagy kinn is újra érettségizel?
Mert nem tunik életszerűnek az első opció.
3/6 anonim válasza:
Magyar megvan.
Matematika megvan.
Választott tárgy megvan (biológia).
Idegen nyelv: Sajnos már nem lehet kiváltani nyelvvizsgával az érettségit, úgyhogy érettségizned kell idegen nyelvből, ami lehet élő nyelv vagy latin.
Történelem nincs, abból érettségizned kell Magyarországon.
4/6 A kérdező kommentje:
Igazából ha egy vagy két tantárgyból le kell érettségiznem az nem baj, csak nem kelljen újra járjam estiben a négy évet.
júl. 10. 12:48
5/6 anonim válasza:
Ha megvan a 12 év, akkor nem kell újrajárni, csak vizsgázni.
6/6 A kérdező kommentje:
Jajj az nagyon jó.
júl. 11. 13:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!