Idén érettségizettek! Mennyire volt nehéz a közép / emelt szintű informatika érettségi? Felhasználói szintű tudással mennyi ideig tartana felkészülni rájuk külön-külön? Kérlek írd le azt is, milyen szinten vizsgáztál.
Középszinten érettségiztem digitális kultúrából, és osztom az 1-es válaszát.
Programozásra és adatbázisra nem árt ráfeküdni, de a minimum pont elég apróságokkal is elérhető (pl. jó helyre, jó néven mented el a programod és hiba nélkül lefut meg kiiratod a dolgokat, akkor is, ha nincs eredményed)
Word, PowerPoint (képszerkesztés) inkább csak pepecselős, és nagyon figyelni kell rá, excel meg lehet trükkös, de ha tudod használni a program súgóját, akkor nem érhet meglepetés nagyon.
Én idén érettségiztem emelten. Én csak 3-4 hónap alatt készültem fel, úgy hogy előtte nem is tanultam, és így is nagyon jó eredményt értem el. Ha jól csinálja az ember, akár 2 hónap alatt is fel lehet készülni.
A programozásra kell szerintem is leginkább ráfeküdni. Illetve cheat code, ha az Excelt gyakorlod be nagyon, és akkor gyakorlatilag nem kell tudnod Wordot, PowerPointot, HTMLt, meg a többit. Mert ugye ez választható. (Nem tudom, közepen is így van-e.) Az adatbáziskezelést érdemes még jobban begyakorolni.
Én amúgy azt vallom, hogy a nyelvek után a legkönnyebb digitális kultúrából érettségizni, hiszen annyira kevés dolgot kell megtanulni. Persze ez emberfüggő, de nekem az összes érettségim közül ez sikerült a legjobban, pedig erre készültem a legkevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!