Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A pedagógusoknak jelenleg...

A pedagógusoknak jelenleg mennyi az átlagos nettó fizetésük?

Figyelt kérdés
2024. júl. 1. 10:45
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tartom jónak ezt, hogy elfogadjuk és belenyugszunk, sőt normalizáljuk, hogy 2-3 állása van egy embernek. Az a normális, ha kényelmesen megél a főállásából. Főleg, ha azért évekig, a legmagasabb szinten kell tanulnia.
2024. júl. 9. 12:41
 32/37 anonim ***** válasza:

31

Egyetértek.

Most írta egy ismerősöm, hogy félállásban mosogat Ausztriában, 6-700 E nettóban:(

És ez itt, a határ túloldalán... Úgy érzem Magyarország egy másik dimenzióban van...

2024. júl. 10. 16:57
 33/37 anonim ***** válasza:
50%

28-as vagyok…

Én nem azt mondtam, hogy ez normális.. hanem, hogy mások is többlábon állnak, hogy megtudjanak élni, mert tényleg kevés az az állás ami önmagában is elég jövedelmet ad..

amúgy valóban az lenne a normális, hogy tisztességes munkáért tisztességes fizetést adnak, de ez más szakmára is vonatkozik

2024. júl. 11. 13:47
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

33

Egyetértek, viszont ez még nem oldja meg az oktatás helyzetét... Hogy nem kell panaszkodni a tanároknak, mert másnak is rossz. Egy pályaválasztás előtt álló fiatal inkább más szakot fog nézni az egyetemen, olyat amiből akár 1 állás is elég lesz. Az egyetemi oktatásban pedig még ennél is rosszabb a helyzet: [link]

Marad az, hogy majd a katonák oktatják a diákokat, vagy nem tudom... Fizetősek lesznek a sulik, egyetemek.

2024. júl. 11. 23:12
 35/37 anonim ***** válasza:
29%

"A köznevelésben foglalkoztatott teljes munkaidős pedagógusok átlagbére bruttó 672 ezer forint lett."

A nettó bér a bruttó bér 66,5%-a ha nincs semmilyen adókedvezménye a munkavállalónak.

Forrás: [link]

2024. júl. 12. 16:01
 36/37 anonim ***** válasza:

A bruttó átlagbérhez azt is jó társítani, hogy mennyi a pedagógusok átlagéletkora. Nem valami szívderítő adat.

"A tanárok közel fele 50 évesnél idősebb, és mindössze csak 5 százalékuk fiatalabb 30 évesnél, a pedagógusok esetében az átlagéletkor 46 év, a nyugdíjhoz legközelebb álló, 60 év feletti korosztály aránya 10%-os."

aug. 9. 10:27
 37/37 anonim ***** válasza:
69%
Én gyári melósként többet keresek ennél. Nem tudom miért lenne már jó ez a fizetés. Szánalmas és éhen haláshoz elég ilyen árak mellett
aug. 22. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!