Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mikor használjuk az us szót...

Mikor használjuk az us szót angolba? Mire jó?

Figyelt kérdés
Sosem találkoztam vele, vagy csak nem figyeltem, nem érdekelt. De most érdekelne.
2024. jún. 16. 13:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem régóta tanulhatsz akkor angolt.

Alapvetően "minket"/"nekünk" értelemben használandó.

2024. jún. 16. 14:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Mivel különb mint a we?
2024. jún. 16. 14:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A we az csak simán "mi". Az us pedig "minket, nekünk". Mint például az I és a me közti különbség
2024. jún. 16. 14:46
 4/6 anonim ***** válasza:

A magyarban ugyanez megtalálható (tárgyeset):

én - engem

te - téged

ő - őt

mi - minket

ti - titeket

ő - őket

Ugyanezek megvannak az angolban is.

[link]

Annyi különbség az angolban mindenképp van, hogy a tárgyeseti alakok nem kerülhetnek a mondat elejére (jellemzően a végére tesszük őket), az eredeti alakjuk pedig a végére nem kerülhet. Például az helytelen, hogy "Me am xy years old", vagy "The letter is written by I".

Persze itt is vannak kivételek. Például a "Me too" (Én is) mondattal nincs semmi probléma. Ezt afféle reagálásként szokták használni;

-I like horses.

-Me too.

2024. jún. 16. 15:56
 5/6 anonim ***** válasza:
63%
Be kellett volna járnod magyar nyelvtan órákra, ezert kellene komolyabbban venni, mert a nyelvekhez elengedhetetlen az alapszófajok ismerete. A névmasok fogalmát, eseteit, ragozását nézd át.
2024. jún. 16. 17:04
 6/6 A kérdező kommentje:
5# Neked meg lekellett volna írnod csak simán amit kérdeztem xd
2024. jún. 16. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!