Mikor használjuk az us szót angolba? Mire jó?
Figyelt kérdés
Sosem találkoztam vele, vagy csak nem figyeltem, nem érdekelt. De most érdekelne.jún. 16. 13:48
1/6 anonim válasza:
Nem régóta tanulhatsz akkor angolt.
Alapvetően "minket"/"nekünk" értelemben használandó.
2/6 A kérdező kommentje:
Mivel különb mint a we?
jún. 16. 14:43
3/6 anonim válasza:
A we az csak simán "mi". Az us pedig "minket, nekünk". Mint például az I és a me közti különbség
4/6 anonim válasza:
A magyarban ugyanez megtalálható (tárgyeset):
én - engem
te - téged
ő - őt
mi - minket
ti - titeket
ő - őket
Ugyanezek megvannak az angolban is.
Annyi különbség az angolban mindenképp van, hogy a tárgyeseti alakok nem kerülhetnek a mondat elejére (jellemzően a végére tesszük őket), az eredeti alakjuk pedig a végére nem kerülhet. Például az helytelen, hogy "Me am xy years old", vagy "The letter is written by I".
Persze itt is vannak kivételek. Például a "Me too" (Én is) mondattal nincs semmi probléma. Ezt afféle reagálásként szokták használni;
-I like horses.
-Me too.
5/6 anonim válasza:
Be kellett volna járnod magyar nyelvtan órákra, ezert kellene komolyabbban venni, mert a nyelvekhez elengedhetetlen az alapszófajok ismerete. A névmasok fogalmát, eseteit, ragozását nézd át.
6/6 A kérdező kommentje:
5# Neked meg lekellett volna írnod csak simán amit kérdeztem xd
jún. 16. 18:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!