Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Túljelentkezés esetén felveszn...

Túljelentkezés esetén felvesznek (legminimumabb) 350 ponttal egyetemre (Szte) tavaly ponthatár 280?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Holnap lesz a szóbeli, és ahogy számoltam kb 380-400 pontom lesz, de számoljunk a legrosszabbal 350..

Tavaly 280 volt a ponthatár.. azert annyit nem szokott változni az évek alatt. És most ugye rengeteg (itt 2x annyian vagyunk jelentkezők mint a létszám) (tehat pl 150 helyett 300)

A kérdésem az lenne szerintetek kell aggódjak? Mert felvenni ponthatár alapján egyértelműen felvesznek, de a túljelentkezés miatt gondolom azokat fogják felvenni akiknek a legtöbb pontja van sorba. Előre is köszönöm a válaszokat!!

jún. 16. 12:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A tavalyi ponthatár nem mérvadó. Ha sorrendben az utolsó felvett pontja pl. 401, akkor az a ponthatár és téged nem vesznek fel.
jún. 16. 12:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez a többiek pontszámától függ.
jún. 16. 13:00
 3/12 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem az a szám csak irányadó, nem annyikat szoktak felvenni amit kiírnak maximális létszámnak.
jún. 16. 13:05
 4/12 A kérdező kommentje:

Értem, tehát elméletileg a többi ember pontja számít? Azért kérdeztem, mert ez ugye TTIK Proginfo, amire szeretnék menni, és nagyon régóta egyáltalán nem változott max 1-7 pontal, tehát végig 280 maradt a ponthatár államira.

Lakás keresés ügyileg szeretném tudni, mert már nagyon benne vagyok, és akikkel eddig beszéltem, oda jártak, vagy ott tanítanak, mindenki azt mondta nem kell aggódnom, de azért hátha valaki esetleg többet tud.

jún. 16. 16:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudjuk neked megmondani
jún. 16. 16:23
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem probléma! Nagyon köszönöm a válaszokat!
jún. 16. 17:45
 7/12 anonim ***** válasza:
Barátom is odajár, ő is fogott 2022-ben, hogy felveszik e 360-nal. Nyugi, felvesznek. Pótfelvételiben is állandóan meghirdetik 280-nal. Lehet még lejjebb is megy, mert eltörölték a 280-as minimumponthatárt. Ne ettől félj, hogy felvesznek e, hanem inkább hogy bent is maradsz e. Ha emelt infó/fizika/matekkal jött ki ez a szép pontszám, akkor van esélyed. Másik barátom szintén idejött tavaly, 440 ponttal (emelt infoval, emelt angollal, 95% fölött lett minden érettségije) mégis első félévében szinte mindenből is csúszott és rengeteg tárgyat nem tudott felvenni, most is ugyanez van neki. Ha stréber tudsz lenni, 360-nal is stabilan bent maradsz, de ha nagyon magával ránt a bulizós élet és ez a 400 pont úgy lett meg, hogy emelt angol, emelt töri, akkor bármilyen szép pontszámmal is jössz, ki fogsz bukni. Barátom 360 ponttal 4 féléve stabilan tartja magát ösztöndíjakkal és krva jó gyakorlati hellyel, ahol annyira meg vannak vele elégedve, hogy végzés után is ott maradhat. 440nel meg szinte mindenből csúszik a haver.
jún. 17. 15:05
 8/12 anonim ***** válasza:
78%
Biztos bent vagy, ekkora emelkedésre nagyon alacsony az esély
jún. 18. 11:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Biztos hogy alacsony lesz a pontszám, proginfón tuti bent vagy, az más kérdés hogy meddig. Egyébként én kolit ajánlom ezerszer poénabb mint lakás.
jún. 18. 23:30
 10/12 anonim ***** válasza:
A lakás sem rossz. Koliban az a veszély, hogy sok a bulis büfészakos, akik belevisznek a bulikba, a proginfó meg elég stréber szak. A közkolik elég lepukkant állapotban vannak (TTIK-nak nincs kari), ami meg jobb állapotú, oda 4,00-es átlag alatt nem lehet bekerülni és azt hiszem fél vagy teljes évenként van átsorolás, ha azt nem tartod folyamatosan. Proginfón meg max a legendáknak van 4,00 fölötti átlaga.
jún. 18. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!