Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Váltanál iskolát a helyemben?...

Váltanál iskolát a helyemben? Úgy érzem elrontottam az életem

Figyelt kérdés

Úgy érzem elrontottam az egész életem.

Most megyek 12.osztályba. Technikumba járok, turisztikai technikusnak tanulok. Nagyon nem tetszik ez a szakma, most a nyári gyakorlat során pedig rájöttem, hogy gyűlölöm. Még 2 évem van a technikumban. kitűnő vagyok, van c1 angol nyelvvizsgám, angolul infó középszintű érettségim és angol középszintű nyelvvizsgám (októberben emelt)

Mivel a gyakorlat mentálisan és fizikailag is kikészít nagyon gondolkozok iskolaváltáson. Átvennének egy gimnáziumba, de nem tudom menjek e. Ott töri faktra járnék és ugye 1 év lemaradásom lenne, illetve az egyetlen tantárgy amit ők tanulnak de én nem az a biosz. Nagyon félek, nem tudom mit csináljak. Nagyon szeretnék jó érettségit, mert az egyetem a cél. Gimiben lenne ugye 5.tantárgy amiből érettségiznem kellene és a németet választanám, de nem vagyok erős belőle ezért magántanárhoz járnék. Fogalmam sincs mit tegyek. A gimi közelebb lenne hozzám, most napi 2 órát buszozok suliba, viszont tényleg rettegek, hogy le vagyok maradva és nem tudnám ott tartani a kitűnőt.

A mostani osztályközösségem nem jó, 1 barátom sincsen, ki vagyok közösítve:/

jún. 15. 17:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Először is, az iskolát kellene megkérdezni, hogy átvesznek-e.

Ha csak negatívumot tudsz felsorolni a jelenlegi iskoláddal kapcsolatban, akkor érdemes lehet a váltás.

jún. 15. 17:46
 2/11 anonim ***** válasza:
56%

Technikumból nem nagyon fognak átvenni gimibe, mert nem nagyon szeretnének bajlódni az osztályzó vizsgákkal, felzárkóztatással stb.

A töribe se tudnál becsatlakozni ha nem voltál előtte faktos

jún. 15. 17:57
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
És az se biztos hogy egy full idegen gimi jobb lenne, nagyon nehéz beilleszkedni egy összeszokott közösségbe. Jó eséllyel ott se nagyon találnád a helyed. Ha tanulsz akkor jó lesz az érettségid, ez nem a gimnáziumtól függ.
jún. 15. 17:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell szeretned a vendéglátóit, nem kell elhelyezkedned benne. Nem kell vele foglalkoznod többet. Abból teszel érettségit amiből akarsz, magántanárhoz itt is tudsz járni, ugyanúgy feltudsz készülni akármilyen emelt érettségire, mint az alapból faktos osztályba járók.

Átmehetsz a másik suliba, de ott is kielszel egy idő után beszélve, nem szerethet mindenki midnenkit. Plusz lesz felzárkózni valód is.

Az egyetlen előny, hogy kevesebbet kell utazni.

Te döntésed. Én 2 évért nem váltanék. Nem csak az érettségi eredmények számítanak, hanem a évvégi osztályzat is. Nem ronatnám le egy jobb suliban.

jún. 15. 18:18
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Én simán átmennék. Még ott az egész nyár, lenne időd behozni a lemaradást.
jún. 15. 19:13
 6/11 anonim ***** válasza:
73%
Egyrészt érdeklődj arról hogy van-e olyan iskola amelyik átvesz. 12.-ben már elég nehéz lehet egy osztályközösségbe beilleszkedni, ezzel mindenféleképp számolj. Szerintem ha tényleg nem akarsz semmit kezdeni ezzel a szakmával akkor felesleges azt a plusz egy évet elpazarolnod. Ha átvesz egy rendes gimi, fel tudsz zárkózni nyáron és nem zavar hogy teljesen új közegben leszel, akkor szerintem mindenféleképp megéri.
jún. 15. 19:23
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

Egy nyár alatt nem lehet behozni sem a törit, sem a szinte egész gimis biosz tananyagot. Nem valószínű hogy átvennének, mivel utolsó évről lenne szó, és technikumból jöttél, igaza volt az egyik előttem írónak hogy nem szívesen bajlódnának a lemaradásoddal, osztályzó vizsgáiddal.

Utolsó évben nem valószínű hogy nagyon tudnál szocializálódni, mert olyankor már mindenki az érettségire fókuszál illetve gondolj bele, az egy 3 éve összeszokott közösség kialakult baráti kapcsolatokkal.

Ha jól tanulsz és ilyen jól állsz a nyelvekkel, akkor semmi gondod nem lesz az érettségikkel, azt az egy évet pedig kibírod.

Van elképzelésed egyébként, hogy mit szeretnél tanulni egyetemen turizmus helyett?

jún. 15. 19:38
 8/11 anonim ***** válasza:
62%

Biztos, hogy a gimi hajlandó átvenni és osztályozó vizsgáztatni téged?

Három év anyagából kéne osztályozóznod. Fizika, kémia, biológia, földrajz, rajz, ének második idegen nyelv tantárgyakból kell osztályozóznod. A technikumban tanult természettudomány nem váltja ki a többit.

jún. 15. 20:15
 9/11 A kérdező kommentje:
Természettudományi tantárgyakból csak biosz van ami 11 és 12.osztályban tanulnak és a többi már csak fakton van. (Barátnőm oda járt) Azt mondták, hogy átvennének. Igazából a nemzetközi tanulmányok, kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment érdekel
jún. 15. 20:32
 10/11 anonim ***** válasza:
48%
Én így sem ajánlom. Nagy váltás lenne neked utolsó évre, az érettségid is rámehetne. Egyáltalán nem biztos hogy jól jönnél ki belőle.
jún. 15. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!