Mennyire nehéz a Pázmány Péter Egyetemen a jog levelezőn?
Én levelezős voltam. Család és meló mellett előfordult, hogy nem tudtam órára menni (szombati napokon volt). Vizsgaidőszakban nagyon sokat készültem, éjszakákat tanultam át, vagy csak 2-3 órát aludtam. De én olyan vagyok, hogy nem szeretek egy tételt sem kihagyni, mert mivan ha azt húzom.
Az első évben inkább írásbelik jellemzőek, de aztán alig egy pár kivétellel minden szóbeli. Volt olyan amiből tételsor sem volt (pl nemzetközi magánjog), random témakör volt helyette.
A polgárjog és büntetőjog kemény, de még lehet csinálni. Nem elég csak magolni, érteni kell. De a nemzetközi jog is ilyen. Meg igazából mindenre készülni kell.
Aki tud szorgalmi időszakban is készülni, talán könnyebb.
De elvégezhető. Én nem csúsztam semmiből, de néhány ismerősöm sajnos igen. Összességében szerintem jó egyetem, cum laude minősítéssel végeztem 3 éve.
3-asnak annyit hogy én nappalin végeztem jogot, de a levelezősök végig ugyan azokra a vizsgàkra mentek mint mi. Amennyi kivételezést kaptak, az annyi volt hogy év közben nem kellett minden ZH-t megírniuk amit nekünk kellett.
A diplomàban nincs feltüntetve milyen képzési rendben végezted el.
Vegyes.
Oldschool nézet szerint, karriert építeni az adott egyetemen lehet. És persze mrgfelelő családi háttérrel. És itt le lehet pontozni egész nyugodtan. Attól még a tények tények.
Mindendenki ismer több venerációs orvos, vagy ilyen-olyan családokat.
Én viszont a kérdésben középen vagyok. Meg szerintem olyan szakok vannak levelezőn, amiket ott el is lehet végezni.
A vizsga része meg igaz. Némi pozitív megkülönböztetés talán elhangzik a levelezősök irányába, néhány tanártól, de ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!